Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroen SAXO Cup

Tæppefald

Saxo Cup 
20/10/06 

-for Saxo Cup
Danmarks længstlevende mærkeklasse på asfaltbanerne kørte sit sidste løb efter 11 sæsoner på de danske baner. Claus Christensen var allerede Cup-vinder, men det afholdt ham ikke fra også at dominere finaleweekenden. Der var tilsyneladende gået lidt metaltræthed i en række kørere og deres biler, for kun 14 mødte op til et sidste træf.
 

At der ikke blev lagt fingre imellem, trods Claus’ titel og Jørn Vestergaards samlede andenplads allerede inden finalen, kunne man forvisse sig om allerede i træningen. Her var cupvinderen under banerekorden og ikke meget langsommere i tidtagningen. Vestergaard var tilsvarende toer, mens Dennis Bannergaard og Peter Johannesen tog de næste pladser i tidtagningen. Samlet treer Poul Dalgas var her helt nede som ottende.

1. løb – lørdag, 14. oktober 2006, 16:33
Claus Christensen og Jørn Vestergaard udnytter deres forreste startpositioner og kommer bedst af sted, mens Dennis Bannergaard havner i midtfeltet, mens Rudi Larsen havner i bunden efter et sandkasseridt efter publikumslangsiden.


Starten på 1. løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

Nu kan Peter Johannesen og Henrik Poulsen fremme deres placeringsmuligheder og indtager tredje- og pladsen. Også Poul Dalgas er på fremmarch og er snart forbi Henrik Poulsen. Dermed er det så småt med spændingen, for resten af løbet er en slags hurtigkørende procession. Claus Christensen har den fornødne luft i front, mens Jørn Vestergaard mærker Peter Johannesens ånde i nakken fra tid til anden.

2. løb – søndag, 15. oktober 2006, 16:51
Mens der gøres klar til sidste løb, må Dennis Bannergaard trække sig med en olielækage og dermed er Poul Dalgas sikret den samlede tredjeplads. Igen er Claus Christensen hurtigst ude af hullerne og allerede fra start ligger han lidt luft til Peter Johannesen på andenpladsen.


Claus Christensen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Undervejs sætter Claus Christensen sig definitivt, da han nærmer sig Jesper Davidsens banerekord fra 2003, men Peter Johannesen holder sig inden for et sekund ved mål.
Poul Dalgas tager tredjepladsen fra Jørn Vestergaard i starten, men halvanden omgang inde i løbet afgør Vestergaard duellen til sin fordel. Bag disse tog indtager far og søn Henrik Poulsen og Nick Reimersø de næste pladser. I starten blander Rudi Larsen sig, men en stop & go straf for tyvstart sætter ham tilbage i feltet og 10. pladsen er alt hvad han når.


Podiet efter race 2..
(Foto: Motorsporten.dk)

Dermed blev Claus Christensen en sikker vinder af OK Saxo Cup anno 2006. 10 sejre i 16 løb blev det til, men oftest var de enkelte løb mere spændende end det lyder ud fra Claus’ mange sejre. Toer Jørn Vestergaard, treer Poul Dalgas og en række andre var med til at sørge for det.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
 • 15/10/06 - Jyllandsringen - Saxo Cup
 •  
   

  Citroen SAXO Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her