Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 1800

Nordjysk karting-ambassadør skifter til nyt rat

F1800 
19/10/06 

2006-sæsonen har været lidt af et drilleår for den nordjyske karting-kører: Marco L. Sørensen fra Motorsport Nordjylland (MNJ). Ved et kartingløb i Italien blev nordjyden involveret i et hændeligt sammenstød, som desværre gav ham nogle store knubs.
 

- Marco blev lægeundersøgt i Italien, forklarer teamchef, far og mekaniker Ruben L. Sørensen. - I kampens hede overså lægerne et svagt ribben. Herved mistede vi en vigtig rekreationsperiode i foråret, og desværre blev ribbenet først stabilt hen efter sommerferien.


Mange pokaler fra ind- og udland vidner om topresultater til Marco L. Sørensen i karting, som forhåbentlig skal føres videre i Formel Ford.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Til trods for det medsnakkende ribben fik Marco L. Sørensen kvalificeret sig til EM i den internationale ICA-kartingklasse. Her hjemkørte nordjyden et hæderligt resultat, specielt set på baggrund af de manglende muligheder for konkurrencetræning i forsommeren.

- Lidt tidligere end planlagt har vi nu valgt at satse på banesport, fortsætter Ruben L. Sørensen. - I 2007 skifter Marco derfor til en såkaldt single seater: Formel Ford (FF). Vi deltager i et talentudviklingsprojekt sammen med Dansk Automobil Sports Union (DASU) og Team Danmark (TD), og single seateren er springbrædtet til motorbanerne i ind- og udland.

Debuten i Formel Ford skete så hurtigt, at nordjyderne i realiteten ikke nåede at blive nervøse.


Marco L. Sørensen faldt godt til rette med sine nye motorsports-udfordringer.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Konkurrenceklare racere hænger ikke på træerne, forklarer Marco L. Sørensen. - Onsdag aften i ugen inden Super Prix’et på Padborg Park blev vi ringet op af Danmarks skrappeste FF-team: Elvin Nielsen Motorsport, som tilbød et racersæde, da den normale chauffør var blevet forhindret. Dette krævede et par timers betænkningstid, for jeg havde aldrig testet eller kørt race i en Formel Ford-racer.

Nordjyderne tog dog mod udfordringerne med friskt gåpåmod, og i den efterfølgende weekend debuterede Marco L. Sørensen på Danmarks sværeste motorbane.


Der var god fart i raceren ved debuten på Padborg Park.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Der er virkelig stor forskel på de to racere, konstaterer Ruben L. Sørensen. - Først og fremmest er der gearkasse, støddæmpere og affjedring i Formel Ford’en. Dette giver nogle helt andre udfordringer i forberedelserne til et race end i karting.


Marco L. Sørensen scorede mesterskabspoint i begge DM-heats.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

MNJ-racingteamet klarede FF-debuten med bravour. Marco L. Sørensen kørte fornuftigt og med god speed, og nordjyden scorede mesterskabspoint i begge DM-heats.

Motorsport Nordjylland

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Marco L. Sørensen
  • Jyllandsringen
  • 15/10/06 - Jyllandsringen - F1800
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her