Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Flot sæsonfinale

Clio Cup - DK 
18/10/06 

Clio CupBetingelserne for en spændende og flot DM-finale var alle til stede i weekenden. Den tætte kamp mellem spidskandidaterne kombineret med et forrygende flot efterårsvejr havde trukket rigtig mange mennesker til Jyllands-Ringen for at se motorløb af høj klasse.
 

Man må også sige, at publikum fik hvad de ønskede – fart, spænding og tætte dueller. Allerede i tidtagningen var det klart, at med ni biler indenfor det første sekund ville den tætte kamp fortsætte i søndagens to heat. Gennem hele sæsonen har Brian Mikkelsen og Petter Granlund fulgtes meget tæt, og denne tidtagning var ingen undtagelse med blot 3/100 af et sekund mellem dem. Thomas Wulff følte sig rigtig hjemme på Jyllands-Ringen og placerede sig som 12. Michael Jensen havde besluttet at trodse smerterne fra sit dårlige knæ og slutte sæsonen bag et rat, og det må man sige han trods manglende træning gjorde pænt.


(Foto: Jan Gripping)

Søndagens første heat gav en pæn start uden den tumult i første sving, som ofte skæmmer løbene. Faktisk kunne man fra flagposten i sving 1 overhovedet ikke høre en eneste påkørsel, og det er en sjældenhed. Brian Mikkelsen havde fået lavet et par småjusteringer på opsætningen, men de druknede fuldstændig i effekten af en defekt cut-off, som tvang ham til at bruge koblingen til hvert gearskift. Det betød hård kamp for at holde sin plads i feltet. Det blev ikke bedre, da han blev påkørt af en konkurrent, hvorefter dommeren sendte Brian gennem strafbanen. ”Noget tyder på, at det er de samme dommere, som de bruger i DTC”, kom det lakonisk fra Brian efter et koldt brusebad. Petter Granlund hentede en sjetteplads, mens Thomas Wulff måtte tage til takke med femtendepladsen. Michael Jensen kørte stille og roligt for ikke at ødelægge knæet, så han var efter omstændighederne tilfreds med en placering som nummer 21.

Starten på andet heat blev også meget velordnet, men allerede i Panorama-svinget var der lidt tumult, som dog ikke berørte Pro Fours Racings kørere. I løbet af et par omgange var feltet blevet strakt lidt ud, og tingene var faldet til ro, så det skete ikke de store forskydninger. Brian Mikkelsen havde igen fået justeret lidt på opsætningen, så bilen nu gik helt rigtigt. Det var derfor ikke noget problem at fastholde fjerdepladsen med Petter Granlund tæt efter. Thomas Wulff fik strakt højrebenet helt ud og kørte sig op på en flot tiendeplads. Bilen bar dog tegn på, at der var blevet kæmpet for at komme frem. Michael Jensen kørte igen et forsigtigt og veldisponeret løb. ”Jeg ville hellere køre lidt forsigtigt og så være sikker på, at knæet kunne holde til belastningen. Pokker skulle da stå i at køre til grænsen og så ikke kunne køre andet heat på grund af smerter. Jeg vil hellere slutte en miserabel sæson ved at gennemføre to heats end stå ude på tilskuerpladserne”.

Fra Pro Four Racing vil vi gerne sige tak for en god sæson. Der har været mange gode løb med masser af tætte dueller, som vi ved glæder publikum. Tak til sponsorerne og publikum for opbakningen – vi glæder os allerede til næste år, hvor vi give den gas igen.


Læs mere om:
  • Pro-Four-Racing
  • Jyllandsringen
  • 15/10/06 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •