Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

V8 Supercar

Ford-sejr

V8 Supercar 
08/10/06 

- på Mount Panorama
Allan Simonsen på 12. pladsen

Ford sejrede for første gang på bjerget siden 1998, da Triple Eight Engineerings Craig Lowndes og Jamie Whincup krydsede målstregen lidt over et halvt sekund foran fabriks-Holden-mandskabet bestående af brødrene Rick og Todd Kelly. Allan Simonsen og hans irske medkører Richard Lyons sluttede på omgangshøjde med vinderen på 12. pladsen.
 

Dermed gennemførte danskeren sit tredje Bathurst 1000-kilometerløb i træk i en karriere der tæller fire starter på den notoriske naturbane 200 kilometer vest for Sydney, New South Wales. Dermed gennemførte begge Triple Eight-biler, hvilket ikke kunne siges om en række konkurrenter.

Polesitter og forsvarende løbsvinder Mark Skaife fik øjeblikkeligt koblingsproblemer i sin Holden og udgik i et sammenstød med mærkekollegaen Jack Perkins på første omgang. Inden for den første time crashede den anden fabriks-Holden med veteranen Jim Richards og Ryan Briscoe og dermed var dagen ovre for det officielle Holden Racing Team.
Dermed var det op til søsterteamet Toll HSV Dealer Team at holde General Motors-fanen højt. Rick og Todd Kelly gjorde deres bedste men manglede altså et lille halvt sekund i sidste ende.

Ford vandt, men heller ikke hos den blå oval gik løbet gnidningsfrit. Ford Performance Racings Mark Winterbuttom og Jason Bright førte i starten, men udgik med motorproblemer, mens det engang så stolte Dick Johnson Racing-team måtte se Will Davison og sønnen af teamet Steven Johnson crashe lidt over en time inde i løbet – fra andenpladsen!

Vinderne Craig Lowndes og Jamie Whincup blev samtidig de første modtagere af det nyindstiftede Peter Brock Trophy, opkaldt efter det nyligt afdøde standardvognsikon. For Lowndes var den en meget følelsesladet oplevelse, da han Brock var hans mentor for et tiår siden, da han startede sin standardvognskarriere.

Dette års Bathurst 1000 var det 14. løb afviklet for de nuværende V8 Supercars. Holden har siddet tungt på løbet, da mærket med base i Victoria har vundet de 11 mod Fords tre. I samme periode har Ford-kørere vundet seks mesterskabstitler mod Holdens syv. Med sejren øgede Craig Lowndes samtidig sin pointføring og kan således udligne til 7-7, når sæsonen afsluttes om yderligere fire løb.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • Allan Simonsen
  • Bathurst
  •      ASETEK SIMSPORTS