Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Touring Car Championship

Valencia - preview

WTCC 
08/10/06 

Normalt kender vi Spanien for tyrefægtning, grisefest og god rødvin, men World Touring Car Championship i Valencia, og SEAT, er ved at være lige så kendte symboler for landet.
 

17.-18. afdeling af WTCC køres på Circuito Ricardo Tormo i Valencia, helt ude ved kysten til Middelhavet. Banen er 4 km lang og er opkaldt efter afdøde Super Bike Verdensmester Ricardo Tormo Blaya.

For SEAT er det helt specielt, at skulle køre på hjemmebane, førende i konstruktør mesterskabet og med Tarquini og Rydell på 2. og 3. pladserne i verdensmesterskabet.

For førende Andy Priaulx bliver weekenden en hård opgave, udover at have 65 kg. succes ballast i bilen så har BMW ikke de største traditioner på banen, det er kun blevet til en enkelt sejr, sidste år til Jörg Müller.
Alfa Romeo gjorde rent bord i 2004, med alle Alfa i top 3, i begge løb. I 2005 var det Jordi Gené der sikrede SEAT Leon'ens første sejr, i kun SEAT Leon bilens 3. løb.

Der er virkeligt lagt op til et opgør mellem BMW og Seat, Priaulx får virkelig brug for hjælp af hans BMW venner, hvis han forsat skal være førende i mesterskabet efter Valencia.

Hele 3 fabrikskører er under ekstra overvågenhed, pga. for hård kørsel i det første løb fra Tyrkiet, skulle de gentage den hårde kørsel i Spanien risikere de en straf, på 10 placeringers tilbagefald på startgridden til 19 afd. på Macau.
Det drejer sig om Jörg Müller, Alain Menu og Salvatore Tavano.

Eurosport sender hele løbet, allerede lørdag kl. 15:00, er Eurosport 2 klar med en time live fra kvalifikationen, og søndag morgen sender Eurosport igen live fra warm up og senere kl. 15:00 de 2 finaler.

Eurosport
Peter Maaløe

Læs mere om:
  • Valencia - Ricardo Tormo
  • 08/10/06 - Valencia - Ricardo Tormo - WTCC
  •      ASETEK SIMSPORTS