Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Touring Car Championship

Kvinde får debut i WTCC

WTCC 
23/09/06 

Den første kvinde i World Touring Car Championship serien får debut i næstsidste afdeling som køres på Valencia banen. Maria de Villota får debut i en Chevrolet Lacetti.
 

Når næstsidste afdeling i WTCC serien køres på Valencia banen, vil der sikkert være megen fokus på en ny kører i serien. Ikke fordi at det er en ny kører, men fordi den nye kører er en kvinde. Og det er første gang at der er en kvinde bag rattet i WTCC serien. Men hvem er Maria de Villota?


Maria de Villota skriver WTCC historie, når hun debutere på Valencia.
(Foto: FIA WTCC)

Maria de Villota er 26 år ung og er datter af en tidligere spansk Formel 1 kører, Emilio de Villota. Maria de Villota har i de seneste sæsoner kørt i den spanske Formel 3 serie. Hun får sin debut i én Chevrolet Lacetti i Maurer teamet. Hun bliver støttet af Chevrolet i Spanien til den ene afdeling som hun i første omgang har fået lovning på. Hun har udover Formel 3 også kørt i Formel Toyota og GT serier, så det er en kvinde der også kan køre med tag over hovedet.

Udover at Maria de Villota får debut, så er Maurer teamet også forholdsvis nyt. Maurer teamet havde debut i Tjekkiet og opnåede her en tredjeplads med den anden kører i teamet, Vincent Radermecker. Det svejtsisk baserede team vandt fornyeligt den tyske ADAC Procar serie, og forventer at man i 2007 vil være med i hele WTCC sæsonen.

Dons

Læs mere om:
  • María De Villota
  • Valencia - Ricardo Tormo
  • 08/10/06 - Valencia - Ricardo Tormo - WTCC
  •      ASETEK SIMSPORTS