Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hvis ikke det blir' rødt...

Formel 1 
06/09/06 

Måske sæsonens mest afgørende løb
Søndag eftermiddag. De røde lamper slukkes. 22 biler gasser op. Hidsigt bevæger de sig ned mod F1 kalenderens måske mest berømte flaskehals. Der er fire løb tilbage og Alonso har en fornuftig føring i VM kampen. På søndag skal løbet vindes af en rød racer, hvis drømmen om en 8. titel til Schumacher skal opfyldes.
 

At kampen om mesterskabet allerede er inde i en afgørende fase kan måske ses af, at Jenson Button og Felipe Massa har vundet løb for nylig. For Michael Schumacher og Fernando Alonso er sejrene ikke længere det væsentlige. Det væsentlig er at slutte foran konkurrenten - og helst så langt foran som muligt.

Og alligevel er sejren vigtig - dels fordi med en sejr er man sikker på at konkurrenten er bag en, dels fordi det er Monza, Ferraris hjemmebane. Og en sejr på Monza er altid vigtig for Ferrari. Mere vigtig bliver det af, at hvis rygterne, der efterhånden er enslydende, har ret, bliver dette løb Michael Schumachers sidste på Monza. Og de italienske tifosi vil gerne sige pænt farvel til manden der var så flink at gøre deres elske biler til mestre igen.

Omvendt er sejren også vigtig for Renault. En sejr til Alonso vil i værste fald øge hans forspring med to point, hvilket vil gøre det endnu sværere for Schumacher at hente ham. Derudover er det altid en fryd at vinde på konkurrentens hjemmebane.

Udover de to VM kandidater, skal Massa og Fisichella også huskes. De to kan sagtens, som vi så i Tyrkiet, udnytte de andres kamp og hente en sejr hjem. Om Honda og Button kan, afhænger af lidt flere forhold, også om de vælger at satse på en ny motor til løbet. Endelig er der McLaren kørerne, der om nogen tørster efter succes. Raikkonen har på det seneste nærmet sig fronten, men hans held virker lidt slidt i øjeblikket. Men Monza er en bane der burde ligge godt til finnen.

Men fokus er og bliver VM kampen. Uanset hvad der sker på søndag, så er Monza et afgørende øjeblik i sæsonen. Nyd det!

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 10/09/06 - Monza - Formel 1 - FIA F1
  •