Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Italiens Grand Prix – BMW Sauber preview

Formel 1 
06/09/06 

Opkomlingen Robert Kubica imponerer vel de fleste. De første 2 GP’er for hans vedkommende er kørt med god succes. Kan han forsætte de gode takter på Monza?
 

Robert Kubica forsætter med at imponere. Ikke alene har han testet aldeles fremragende for teamet. Og da han så har skullet erstatte Jacques Villeneuve, har det været med stor succes. Også ved sidste uges test på Monza gjorde Kubica det godt. Blandt var han hurtigste kører den ene af dagene. Han er da også kommet væsentligt tættere på en kontrakt til næste sæson. Meget afhænger dog af hans indsats i de resterende GP’er i år. Kubica har ved testen dog fået et godt kendskab til banen, ligesom han kender banen fra sit tidligere karriereforløb. Selvom at det er Ferrari land, så tynger det ikke polakken på nogen måde. Han er sikker på at italienerne stadig kan huske ham.

Nick Heidfeld er den rutinerede kører i teamet efter Jacques Villeneuves exit fra teamet. Men han har fået sit at se til efter kørerskiftet. Han glæder sig til gensynet med Monza banen, og vil helst ikke kommentere på Kubica og hans indsats.


Nick Heidfeld
(Foto: BMW)

Teamet har været en af de positive oplevelser i denne sæson, også selv om at der har været enkelte formdyk. Testen i sidste uge løste – ifølge teamet – nogle aerodynamiske problemer. Problemet med Monza er at den har så enestående en karakteristik, at den udviklede aerodynamik til banen ikke kan bruges andre steder. Teamet er meget fokuseret på de mekanisk/tekniske kræfter på banen. Med V10 motorerne kørte man med fuld gas i 67 % af tiden på en omgang. Med de nu snart et år gamle V8 motorer er procentsatsen steget til 77 %. Selvom topfarten måske er helt den samme, venter teamet at man alligevel kommer på den høje side af 340 km/t. Og så har man oplevet en g kraft på 5 g under nedbremsning under test. Enorme kræfter. Og så skal bilen være i en stærk opsætning. Kerbs bliver ikke angrebet så meget og så voldsomt andre steder som de gør på Monza.

Både Willy Rampf og Mario Theissen er dog fortrøstningsfulde. Meget af det, er viden fra tidligere sæsoner. Den nye tredjekører i teamet, Sebastien Vettel, får også chancen denne gang om fredagen. BMW Sauber er tilsyneladende blevet gode til at finde de rigtige talenter frem. Men får teamet på points på Monza? Det håber man selvfølgelig på i teamet.

Dons

Læs mere om:
  • Monza
  • 10/09/06 - Monza - Formel 1 - FIA F1
  •