Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Mosport International Raceway

ALMS 
30/08/06 

American Le Mans SeriesDen kommende weekend køres 8. afdeling i American Le Mans Series
Denne gang foregår det på Canadiske Mosport International Raceway. Denne bane er nomalt garant for meget spændende racerløb.
 


Der er tilmeldt 22 biler fordelt på 4 klasser.

LMP1 = 5, LMP2 = 3, GT1 = 4 og GT2 = 10
LMP1 klassen byder igen på to Audi Sport North America Audi R10 TDI, 2 Dyson Racing Team Lola B06/10 AER og en Autocon Motorsports Lola EX257 AER.
Ved sidste afdeling indførte man nye regler i klassen idet Dyson blandt andet fik lov at lette deres bil 65 kilo og og desuden fik lov til at øge deres brændstoftank med 5 liter. Alt i alt for at forsøge at gøre de nuværende benzin biler konkurrencedygtige i forhold til diesel power.


Dyson's Lola racer kan slankes 65 kg og tankes med 5 liter ekstra fuel
(Foto: ALMS)

Ved sidste race viste Audi nogle ressourcer vi kun havde drømt om at R10’eren havde og dermed kunne de stadig "lammetæve" de andre i klassen, således er der ikke nogen grund til at tro at den øgede tankkapacitet vil flytte så meget.

Derfor er det igen Audi der er favorit til at køre en sikker sejr hjem.


Favoritten med drømme resourcerne
(Foto: Audi Motorsport)

LMP2 klassen byder på to Penske Motorsports Porsche RS Spyder og en Intersport Racing Lola B05/40 AER, og alt andet end en Porsche sejr vil være overraskende.

I GT1 bliver det igen en benhård fight imellem Corvette Racing med deres Corvette C6-R og Aston Martin Racing med deres Aston Martin DBR9 og da alle 4 kørebesætninger er uhyggeligt stærke, vil det uden tvivl blive et benhårdt race hele vejen igennem og jeg tror at Aston Martin denne gang trækker det længste strå.


(Foto: Dan R. Inc.)

GT2 klassen byder på to BMW'er fra Team PTG, Porsche 911 GT3 RSR indsat af Alex Job Racing, Petersen White Lightning og Flying Lizard Motorsports. 2 Panoz Esperante GTLM fra Multimatic Motorsports og til sidst 2 Ferrari 430 GT Berlinetta fra Risi Competizione.

Den nemmeste konklusion ville være at sige at Porsche vinder, men denne sæson har vist at Porsche ikke nødvendigvis er de stærkeste i GT2. Ved sidste løb begyndte PTG teamet at vise tænder og hen over året har både Ferrari og Panoz også vist at Porsche ikke bare skal tage en sejr for givet i denne klasse.

Løbet der er uden dansk deltagelse strækker sig over 2 timer og 45 min. køres på Mosport søndag klokken 15 lokal tid.

Næste afdeling er Petit Le Mans, der køres på Road Atlanta 27. til 30. september.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Mosport Park
  • 03/09/06 - Mosport Park - ALMS
  •