Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

DTM Mercedes genopstod i Danmark

Special Saloon 
15/08/06 

Finn Nielsen indehaver og ejer af Aabenraa Fælglager samt Centerdæk og fælge, er blevet ejer og på sigt kører af en DTM Mercedes fra 1993.
 

Bilen er den sidste originale, fra start 90’erne, der kunne købes i Tyskland, og som er en rigtig AMG fabriksbil der heldigvis ikke nåede at blive ombygget til andet formål. De få der er tilbage kan i dag kun findes hos samlere rundt om i Tyskland.
At den tyske mesterkører, Klaus Ludwigs DTM Mercedes har fundet vej til de danske motor baner, skyldes alene Klaus Ellmies seniors indsats/kendskab til tysk motorsport, hvor gode kontakter er vigtige.
Bilen er en original Mercedes 190 med en 2,5 liters 16 V AMG motor med 400 HK, som det tyske Mercedes fabriksteam stod bag. Føreren af bilen var den tidligere mange dobbelte tyske mester Klaus Ludwig, som kørte bilen i 1993 og førte ham til utallige sejre.

I weekenden blev bilen for første gang sat på en dansk motorbane, hvor ”den lidt mindre kendte” Klaus (Ludwig) Ellmies junior var kører af bilen. Klaus Ellmies der valgte at lægge hjelmen på hylden sidste år, efter 6 gode år i dansk motorsport.
Klaus har fået den udfordring at være Finn Nielsen behjælpelig med, at få bilen testet og sat op til de danske baner, samt være med på sidelinjen så Finn får lært at køre og styre de mange hestekræfter til den kommende sæson.
”For at kunne lære fra sig, må jeg jo hellere lige se hvordan sådan en bil kører, og ikke mindst opfører sig på en racerbane” - siger Klaus Ellmies med et smil på læben.


(Foto: Motorsporten.dk)

Klaus har i ungdomsårene set sit idol og ven af familien, Kurt Thim, køre om det tyske mesterskab i samme type bil i 90’erne. Klaus havde aldrig troet, at han en dag ville prøve at køre en bil tilsvarende, det er lidt af en drenge drøm der er gået i opfyldelse.

Finn Nielsen har været Klaus Ellmies’s hovedsponsor i de år hvor Klaus selv var aktiv kører, og har derfor været en stor hjælp for Klaus. Nu er det lige omvendt hvor Klaus skal forsøge, at hjælpe Finn med at blive en habil racerkører til næste sæson.
Klaus er i dag bestyrer af Centerdæk og fælge i Aabenraa, en af 6 butikker i Danmark, som Finn er indehaver af.

Bilen kørte som en drøm, og var da også i en klasse for sig i weekendens 2 løb på Ring Djursland, blandt de næsten 30 biler der var til start, og med øje for små problemer op til løbs weekenden, kunne Klaus Ellmies i overlegent stil vinde begge løb. Klaus kunne overbevisende overrække de to pokaler til Finn Nielsen med ordene ”bilen kører godt....”


(Foto: Motorsporten.dk)

På nuværende tidspunkt er der kun et problem, bilen har en for lav gearing hvilket ikke passer til banerne i Danmark. Det skal der umiddelbart gøres noget ved, for at bilen kan gøre sig gældende på Jyllandsringen og Padborg Park. Teamet har nu igen fat i de gode kontakter i Tyskland, for at få problemet løst.

Team Aabenraa Fælglager


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 13/08/06 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her