Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Lundgaard lover nye tider

Danish
Touringcar
Challenge 

11/08/06 

Hedensteds Henrik Lundgaard håber på fremskridt næste weekend
Motivationen har fået ekstra speed hos Henrik Lundgaard. Det vil racerstjernen fra Hedensted bevise, når han stiller til start i DTC efter en lang sommerpause. Det sker den 13. august på Ring Djursland, ikke langt fra Kolind, når DTC kører fjerde afdeling.
 

Men Lundgaard har også noget at revanchere.
"Nu går vi ind i efterårssæsonen, og den bliver meget afgørende for mesterskabet. Desværre fik jeg slet ingen point på Padborg Park i maj, og det spiller negativt ind på mine chancer for at tage den samlede titel", siger Henrik Lundgaard til team.dba.dk og hentyder til de to løb, hvor han blev kørt af banen.


(Foto: Kim Igel)

Den tidligere VM-vinder i rally for privatkørere har i sommerpausen haft lejlighed til at reflektere over fremtidige strategier. Dermed ser danske racerfans måske en mere aggressivt kørende Henrik Lundgaard, end de ellers er vant til.

Ved det senest kørte løb på Sturup Raceway uden for Malmø blev Lundgaard påkørt af ærkerivalen John Nielsen. Dermed blev en andenplads efter teamkammeraten Jan Magnussen vekslet til en femteplads i mål.

John Nielsens usportslige kørsel blev takseret til tre sekunders straf. Det har den ironiske konsekvens, at Nielsens holdkammerat Casper Elgaard rykker fra en fjerde- til en andenplads i løbet og dermed rykker forbi Jan Magnussen i den samlede stilling.

"Løbet i Sturup har nok fået indflydelse på min fremtidige taktik. Jeg er stadig overbevist om, at man skal køre fair, men som reglementet er nu, bør man tage til efterretning, om ikke det kan betale sig at køre mere aggressivt", siger Henrik Lundgaard.

Gode erfaringer fra Ring Djursland
Næste løb finder sted på en bane, hvor Henrik Lundgaard føler sig ganske godt hjemme. Sidste år blev det til en tredje- og en fjerdeplads. I 2004 stod han øverst på skamlen efter i det ene af to løb.

"Jeg synes det er en meget sjov og kuperet bane. Den skulle bare være dobbelt så lang og med lidt flere overhalingsmuligheder, så kunne det blive den bedste bane i Skandinavien", siger Lundgaard om Ring Djursland, hvor han testede med en af Den Blå Avis Fleggaard Racings to BMW-racere i maj.

"Da havde vi en lidt amputeret test, hvor Jan [Magnussen, red.] ikke var med, og hvor jeg fik teknisk defekt undervejs. Men vi fik da kørt 50 kilometer og fandt fornuftige indstillinger på bilen, som vi så må arbejde videre med på begge biler. Med vi kørte trods alt nogle fornuftige tider sammenlignet med det, der blev kørt ved løbet sidste år", slutter Henrik Lundgaard.

Den Blå Avis Fleggaard Racing

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 13/08/06 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her