Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Alonso igen på pole

Formel 1 
10/06/06 

Raikkonen foran Schumacher
I en spændende afslutning på dagens kvalifikation, sikrede Fernando Alonso sig pole position til søndagens løb på Silverstone. Michael Schumacher var ellers hurtigtste mand, da det ternede flag kom ud; men som de andre biler tordnede over stregen, måtte han se sig degraderet.
 

At Fernando Alonso nuppede pole fra Schumacher i overtiden, er der ikke noget videre sensationelt i. At Kimi Raikkonen i McLaren også passerede den tyske mange dobbelte mester, var mere bemærkelsesværdig. Raikkonen har tidligere i weekenden udtalt at han ikke forventer at kunne kæmpe med om sejre. Set i det lys virker en 2. plads i starten så ikke helt tosset.

At det ikke er fordi McLaren Mercedes pludselig har fundet de vises sten, kan man se af, at Juan Pablo Montoya sluttede helt nede som nr. 8.

Det var hele vejen igennem en begivenhedsrig kvalifkation. Først var det Jarno Trulli, hvis motor opgav livet på vej ind i pitten. Italieneren fik lagt et røgslør over pitten, men heldigvis kun kortvarigt. Men nogen var det ikke blevet til og han skal under alle omstændigheder starte bagerst.

Men den helt store skuffelse var det engelske publikums store håb - Jenson Button, der med sin 19. plads kun er bedre en Trulli, uden tid og de to Super Aguri biler. På ingen måder imponerende af englænderen. Til sammenligning endte Rubens Barrichello på en 6. plads!

Men Buttons skuffende kvalifikation var ikke den eneste overraskelse. Fra den samme negative skuffe, hentede Mark Webber sin tid - og med en placering som nr. 17 var også han ude efter første runde.

Med tre store navne ude i første runde, blev der plads til nogle af de mindre navne i anden runde. Det betød at begge Toro Rosso bilerne kom i anden runde, det samme gjorde Tiago Monteiro i sin Midland racer.

Liuzzi fik med en 13. plads, lige foran Christian Klien, mest ud af anden runde. Speed og Monteiro sluttede som nr. 15 og 16.

Nico Rosberg og David Coulthard måtte også ud efter anden runde. Rosberg lignede aldrig en der kunne trænge igennem til top 10, mens David Coulthard faktisk længe lå der, men til allersidst måtte han alligevel se sig slået. Det betød at der ingen briter var i top 10, hvilket nok har skuffet publikum, der så må håbe at deres nation kan gøre det bedre i den fodbolkamp, der i skrivende stund er et par minutter fra start!

Den største overraskelse i tredie runde var næsten at Raikkonen tog 2. pladsen. Felipe Massa blev nr. 4 og starter dermed ved siden af sin holdkammerat - og foran den anden 2. kører - Giancarlo Fisichella, der sluttede som nr. 5.

Barrichello tog som nævnt 6. pladsen, foran Ralf Schumacher og en skuffet Montoya. De sidste to pladser gik til BMW racerne, med Nick Heidfeld foran Villeneuve, omend det var Villeneuve der flere gange undervejs påkaldte sig opmærksomhed for sine tider, mens Heidfeld fristende en mere anonym tilværelse.

At McLaren igen kunne være med i front er glædeligt. Men om de kan omsætte en god kvalifiktation til konkrete resultater, må vi se til i morgen - indtil videre vil jeg forholde mig skeptisk til hvor meget de egentlig kan. Men et godt resultat vil være velkomment. Men bare at kunne få tre biler med i kampen om sejren, ville være en behagelig forandring, fra de sidste par løbs lidt ensformige resultater.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 11/06/06 - Silverstone - Formel 1 - FIA F1
  •