Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

En superweekend for Hartmann Racing

Danish
Touringcar
Challenge 

25/05/06 

Optakt til en super weekend - vi havde om mandagen været på Padborg Park for at teste setup mm. samtidig havde vi rekvireret bistand fra J.A.S. for at optimere bilens setup og Ole Buhl for at få hjælp til justering af motoren og gearkassen. Begge vore samarbejdspartnere formåede at finde forbedringer som resulterede i hurtigere og hurtigere tider henover dagen.
 

Lørdag middag hvor vi skulle køre første træning, blev kørt i regnvejr - begge biler arbejdede ihærdigt med at finde et passende setup - vi fik hurtigt skudt os ind på noget som kunne bruges, hvilket også resulterede i fine tider for begge biler. I træning 2 blev der desværre sat en stopper for kørselen idet der på chikanen stak bolte op fra betonen, dette resulterede i flere punkteringer som til sidst gjorde at Martin Jensen lavede en afkørsel i udgangen af Big Mac.


(Foto: Hartmann Racing)

Søndag var det så sandhedens time - vejret var skiftet til tørvejr, så setuppet fra lørdagens træning kunne puttes i skuffen, i stedet blev der tryllet med data fra vores test om mandagen, det viste sig hurtigt af begge biler var med fremme, vi nåede at komme frem til den sidste shoot out runde hvor kun 7 biler dyster om startplaceringerne. Martin satte efter få minutter en klar markering af sin styrke ved at køre 2. bedste tid. Kørte så i pit kold og viljestærk tog hjelmen af og udtalte: sådan drenge - så var det klaret - Godt gået Jensen. - Markko formåede også at avancere til en 6. plads hvorefter han hurtigt indså at han ikke havde mere fart i dækkene, så han entrede også pitten.
Resultat - for første gang havde vi 2 biler med frem i startrækkerne - på 2. og 6. pladserne.

Prefinalen
Begge fik en pæn start - som ventet skød baghjulstrækkerne frem for at erobre topplaceringerne.
Begge kørere kæmpede efter bedste evner og kørte fantastisk - Markko på 5 pladsen havde et kraftig pres til sidst fra John Nielsen - Nielsen prøvede at udbremse Markko i indgangen til Big Mac, Markko lurede ham og Nielsen havde pludselig glemt af få hold på Bimmeren hvilket resulterede i at John kørte af - hvilket betød af vi sluttede på en 4. og 5. plads - det betyder pludselig af der er 2 Hondaer i front til finalen - Markko som 1. plads og Martin som 2. plads.

Finalen
I pausen talte vi om taktikken med starten, så vi kunne holde pladserne mod de stærke BMW`er.
Taktikken lykkedes næsten, idet kun Magnussen formåede at snige sig forbi.


(Foto: Hartmann Racing)

Markko var toer og Martin treer efter de første omgange - begge kørere formåede at afvise trafikken fra bag og hurtigt var der luft - Markko prøvede mange gange at presse Magnussen på 1. pladsen og i 9 omgang rakte tålmodigheden ikke længere - nu skulle Jan udbremses - desværre lykkedes det ikke, idet Markko for enden af langsiden fortsatte ud i sandet og pladseringen var væk - Han kom slendrende ind i pitten med kommentaren "Stupid" - pyt med det, selvfølgelig meget ærgerligt idet 2 podiepladser var tæt på - modsat må man sige at hvo som intet vover intet vinder - Vi har i hvert fald bevist at vi kan presse på når tingene flasker sig - Markko`s afkørsel resulterer så i at Martin Jensen nu kom på 2. pladsen - Martin kører klogt pladsen hjem og slutter så med sølv. Trods pres fra den nye Seat holder Martin hovedet og kold - Godt kørt Jensen.


(Foto: Hartmann Racing)

Begge kørere var efter løbet meget positive over bilerne - Dog er der enighed om at der stadig er mere at hente i Honda`erne idet vi naturligvis har behov for yderligere finjustering af bilerne. - Vi prøver at lede efter kaninen i hatten.

Jeg må også rose teamet for en FANTASTISK indsats, alle har knoklet 100% for at yde deres bedste. Stemningen i lejren har været som et hold, som dengang vikingerne erobrede England, de troede på muligheden trods svære odds. Formåede at gøre tro til virkelighed og flytte bjerge - lidt held havde gjort at vi havde taget 2 pladser med hjem, om det kunne have været 1. & 2. kan man kun gisne om, men speeden er der i hvert fald.


(Foto: Hartmann Racing)

Sponsorerne skal naturligvis også nævnes - jeres hjælp og støtte har naturligvis også bidraget til denne success - Mange rosende SMS'er med tillykke er landet i dag, de fjerneste helt fra Korea.
Tusind Tak.

Vi ses om 3 uger i Sverige - så er vi klar igen!

Hans Hartmann


Læs mere om:
  • 21/05/06 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge - DM
  •