Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Jean Todt sur på løbskommissærerne

Formel 1 
28/05/06 

Ferrari med Jean Todt i spidsen er alt andet end begejstret for den afgørelse som løbskommissærerne kom frem til sent i aftes.
 

Løbskommissærerne kom sent i aftes frem til at M. Schumacher bevist havde forårsaget den episode som faktisk afgjorde den endelige kvalifikation til tyskerens fordel. Resultatet af løbskommissærernes afgørelse blev at M. Schumacher fik frataget alle sine tider i kvalifikationen og skal starte bagerst i feltet når starten går kl. 14,00 i Monaco.

Den afgørelse er Jean Todt overhovedet ikke enig i. Tværtimod så mener han at løbskommissærernes afgørelse er dybt kontroversiel og problematisk, idet det fremover - ifølge Jean Todt - vil være næsten forbudt at begå en kørerfejl. Han støtter sig især til Ferrari teamets egne data og telemetriudskrifter.

Jean Todt:
"Ferrari teamet noterer sig med stor uenighed kommissærernes afgørelse, som fratager Michael Schumacher hans tider fra kvalifikationen. Vi er total uenige i den afgørelse."

"Sådan en beslutning skaber et meget alvorlig præcedens, som udelukker muligheden for kørerfejl. Michael var på sin sidste hurtige omgang og var på vej til at fasttømre sin og feltets i forvejen hurtigste tid. Som det kan ses på første splittid, var det den hurtigste og dermed var han på vej rundt til endnu en hurtig tid. Uden et egentligt bevis, har kommissærerne fastslået at han er skyldig."

Ferrari har ingen appelret i denne sag, og spørgsmålet er hvad Ferrari finder på i fremtiden. Ferrari har - som flere andre teams også har gjort det - bevæget sig tæt på grænsen af reglementet og måske endda over i nogle tilfælde. Hvis det virkelig er tilfældet at M. Schumacher har været udsat for det nogen allerede nu kalder et justitsmord, hvad vil Ferrari så foretage sig i de kommende uger? Er det her dét som får M. Schumacher til at stoppe sin karriere i Formel 1? I så fald vil det stå i historiebøgerne at han er blevet taget i at snyde og bevist manipulere med resultatet af kvalifikationen. Modsat er der endnu ingen der ved hvad Ferrari vil foretage sig.

Dons

Læs mere om:
  • 28/05/06 - Monte Carlo - Formel 1 - FIA F1
  •