Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Monacos GP - Toyota preview

Formel 1 
23/05/06 

Toyota har for længst annonceret en ny bil til Monacos GP. Nu kommer den - den nye TF106B. Monacos GP er umiddelbart ikke det bedste sted at lancere en ny bil - og måske alligevel.
 

Nu sker det. Det som Toyotas mange fans og også omverdenen har set frem til, nemlig debuten for den nye TF106B version. Toyota har for længst erkendt at A-versionen led under visse mangler og måske også konstruktionsfejl. Disse ting skulle nu være rettet. Et af de store problemer har været at finde fart i bilen, og især at finde vejgreb. Her har problemet været at få varme nok i dækkene til at generere et ordentligt grip.


Toyota kørerne får nye biler i Monaco
(Foto: Toyota F1)

e bil har været igennem en gennemgribende test på flere baner. Pudsigt nok omtaler Trulli ikke bilen med et eneste ord, hvorimod R. Schumacher glæder sig til at køre den nye bil under løbsbetingelser. Til gengæld er Trulli glad for at køre i Monacos gader hvorimod R. Schumacher altid har været modstander af løbet. Men køres skal der jo altså.

Gascoynes umiddelbare afløser, Pascal Vasselon, er meget spændt på hvordan den nye bil klarer sig i Monacos gader. Der er lavet mange vitale ændringer på bilen, så dette bliver den første alvorlige prøve for bilen. Og hvorfor lige Monaco? Jo her er betingelserne for at se om de ændringer der er lavet for at optimere vejgreb osv. så absolut tilstede. Det aerodynamiske er testet ved andre lejligheder, og er ikke så vigtig her i den forbindelse, idet alle kører med stort set maksimal downforce.

Ny bil eller ej, så gælder det om at sikre sig den bedst mulige startplacering. Derfor vil man ganske givet se begge Toyota kørere bruge meget tid i torsdagens træningssessioner til at få kørt bilen ind på banen. Selvom at man kan bruge "hjemmebanen" Paul Ricard i et meget stort omfang, eftersom at man kan lave banens konfigurationer om til at ligne næsten enhver bane, så er Monaco umulig at efterligne. Man kan nærme sig noget, men alligevel er der meget stor forskel. Derfor er det vigtig med mange kilometer og runder på den snævre Monaco bane for Toyota kørerne.

Dons

Læs mere om:
  • 28/05/06 - Monte Carlo - Formel 1 - FIA F1
  •