Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Den Blå Avis MC 600 Challenge

Allan Howard vil frem på Padborg Park

MC600
Challenge 

18/05/06 

Sidste år sensation forventer at have genfundet vinderformen
Den Blå Avis MC600 Challenge er topklassen indenfor dansk Road Racing. Det er her, at Danmarks hurtigste kæmper hjul mod hjul og kåbe mod kåbe på de danske racerbaner.
 

Det er her, at man kan opleve en stribe af de mest vindende kørere fra de største motorcykelklasser, og derfor er det også her, at de unge talenter stiller op for at bevise deres værd.

I de seneste år har flere kørere fået deres gennembrud i Den Blå Avis MC600 Challenge. Det gælder eksempelvis Steven Tirsgaard, Give, og Allan Howard Christiansen, Næstved, der er blandt de hotte navne, man i weekenden kan opleve på Padborg Park. Ved premieren for godt tre uger uge siden understregede jyden sit talent ved at lægge sig i front af serien, mens sydsjællænderen havde en meget skuffende sæsonpremiere.


Allan Howard Christiansen (5) er overbevist om, at han kan genfinde farten, der gjorde ham blandt topscorer sidste efterår i Den Blå Avis MC600 Challenge.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

"Resultatet fra Jyllandsringen kan jeg ikke bruge til en pind," siger Allan Howard Christiansen, der deler den samlede niendeplads i Den Blå Avis MC600 Challenge. Et resultat, der står i skærende kontrast til afslutningen på 2005-sæsonen, hvor han sensationelt var næstmest scorende kører.

"Jeg føler, at jeg ligger på samme plan, som hvor jeg sluttede sidste år, og selv om der er mange om buddet, så tror jeg, at jeg stadig har en chance for at slutte sæsonen med en top 3-placering," vurderer Allan Howard Christiansen, som også mener at have fundet årsagen til sin dårlige sæsonstart.

"Bagdæmperen på min motorcykel var for hård. Fjederen var til en mand på 95 kg, men vi skulle have haft en til 85 kg. Den har vi fået nu, og da vi var på Padborg Park i sidste uge og trænede, prøvede vi den, og det gik forbavsende godt. Vi fik rigtigt kørt cyklen ind og leget med affjedringen, og når vi så kommer lidt tykkere olie til løbet, så det bliver bedre."

De unge fremad busende talenter skal dog ikke regne med at få det hele forærende i weekenden. Klassens veteraner virker også til at være stærke i år.

Den tidligere dobbelte vinder af Den Blå Avis MC600 Challenge, Kim Phillip, Blommenslyst, har således genfundet sin gamle form på den nye Suzuki GSX-R600, mens Kjellerup-duoen Ulrik Døssing Nielsen og René Prang ser ud til at få et godt udbytte af deres genfundne samarbejde. De to barndomskammerater ligger på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen i stillingen forud for weekendens løb på Padborg Park.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 21/05/06 - Padborg Park - MC600 Challenge
  •