Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroen SAXO Cup

Parløb

Saxo Cup 
06/05/06 

-i tæt Saxo-opgør
Som i flere andre af Jyllands-Ringens åbningsløbs klasser, var også OK Saxo Cuppen domineret af to kørere, der satte sig tungt på toppen af resultatlisterne. Jørn Vestergaard og Claus Christensen skiftedes pænt til at overgå hinanden og blev hver belønnet med en sejr, mens Poul Dalgas, i sit comeback i klassen, tog sig af resten.
 

Claus Christensen lagde for med hurtigste tid i lørdagstræningen, men Jørn Vestergaard slog til i tidtagningen med hurtigste tid og dermed pole i første løb. Reglen om næsthurtigste tid i tidtagningen gælder som startopstilling til andet løb, byttede om på rækkefølgen hér, til Claus Christensens fordel.

1. løb
Straks fra start er det kamp mellem Jørn Vestergaard og Claus Christensen, mens Poul Dalgas gør det bedste for at følge med. Der er imidlertid intet at stille op i stillingskrigen mellem de tre, der krydser målstregen indenfor 3 sekunder, med Vestergaard på hurtigste omgangstid.

Nick Reimersø, der med sine 18 år er feltets yngste, sætter fjerdepladsen over styr allerede i starten, da han får et par hjul ud over banekanten på første omgang. Det giver hans teamchef, Henrik Poulsen, chancen for at føre forfølgergruppen an fra den samlede fjerdeplads. Over en stor del af løbet må Poulsen holde øje med en godt kørende Claus Bannergaard på femtepladsen. På niende omgang bliver det imidlertid Bannergaard der må se sig udbremset for enden af publikumslangsiden af Peter Johannesen. Også Ronni Pedersen forsøger at følge med forbi, men Bannergaard afviser angrebet og kører i mål som sekser.
Rudi Larsen fører en gruppe bestående af Nick Reimersø, Michael Holm og Thomas Baunsøe an i kampen om ottendepladsen, før de slutter i nævnte rækkefølge i tæt formation. Mens dysten er tæt i top-10, kører resten af det 18 mand store felt i spredt fægtning.

2. løb
Søndagens løb byder på mere af det samme. Denne gang er det Claus Christensen der starter fra pole og udnytter fordelen til at besejre Jørn Vestergaard. Poul Dalgas er denne gang så tæt på at han får pustet Vestergaard til endnu en hurtigste omgangstid, men tredjepladsen er stadig resultatet for Dalgas.

På fjerdepladsen holder Dennis Bannergaard sig uden for rækkevidde af forfølgerne, mens Henrik Poulsen må overgive femtepladsen til Peter Johannesen mod slutningen af løbet. Rudi Larsen slutter denne gang som syver, mens Nick Reimersø kører sig fra 13. pladsen på gridden til ottendepladsen, i gang med at indhente Rudi. Michael Holm og Thomas Baunsøe slutter top-10 af.

Et 1-2 resultat til både Jørn Vestergaard og Claus Christensen, men Vestergaards hurtigste omgangstider i både første og andet løb, giver ham fordel i pointstillingen, der hedder 59 mod 55. Sæsonen er kun lige startet, men de to har givet konkurrenterne noget at tænke over. Kun Poul Dalgas var nogenlunde tæt på. Henrik Poulsen var i den hurtige ende af feltet, da han senest kørte i denne klasse i 2003, og som sådan var det et fornuftigt comeback for ham.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
 • 30/04/06 - Jyllandsringen - Saxo Cup
 •  
   

  Citroen SAXO Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her