Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Go Kart

Flot gennembrud

Go Kart 
25/04/06 

- for lovende karting-talent
- På forhånd havde vi nok en lille forudanelse om et topresultat for Bo Sørensen i sæsonens første danske styrkeprøve, konstaterer Betty Racings teamchef Erik Sørensen.
 

- Knægten har vokset pænt med udfordringerne i forårets udenlandske optaktsløb i den internationale klasse: ICA Junior. Her havde vi fundet speeden i karten, men derimod manglede der nogle detaljer omkring selve startfasen på kolde dæk, hvor der desværre bliver tabt nogle placeringer.

Peugeot Super Kart afvikles i 2006 over 3 løbs-weekender i henholdsvis Thy, København og Rødby. De danske karting-chauffører er normalt spredt over hele Europa, men bl.a. en stor præmiepulje bevirker, at de fleste topkørere sætter hinanden stævne til de 6 delløb i Peugeot Super Kart. Det samlede resultat i mesterskabet giver derfor et godt indtryk af konkurrenceformen hen over året, hvorfor placeringerne vægtes helt på højde med DM-titelopgøret.


Omgangstiderne studeres med tilfredshed af mekaniker Paw Nielsen ( t.v.), teamchef Erik Sørensen samt Bo Sørensen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Allerede ved tidtagningen i første delløb var Bo Sørensen hurtigst blandt de 23 startende kørere, fortsætter Erik Sørensen. - I den efterfølgende kvalifikationsrunde valgte vi at spare på materiellet, og brugte derfor teamets reservemotor. Alligevel blev slutresultatet en treer og en firer. Under et løb er det tilladt at skifte mellem tre motorer.

I prefinalen startede Bo Sørensen som treer, og kørte sig frem til sejren lige foran ærkerivalen Kevin Magnussen, som er søn af den tidligere Formel 1-chauffør: Jan Magnussen. I selve finalen blev rollerne byttet om, idet Bo Sørensen måtte se sig overhalet på allersidste omgang, og han blev derfor henvist til andenpladsen.


Bo Sørensen i front foran Kevin Magnussen. En dyst mellem to jævnaldrende og jævnbyrdige kørere, som vil blive gentaget nogle gange i fremtiden.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Allerede efter lørdagens premiereløb i Peugeot Super Kart 2006 var weekendens indsats godkendt, supplerer Flemming Nielsen fra Ingemann Racing, som har introduceret Bo Sørensen til det nye kartmærke: Kosmic. - Den nyudviklede kart stiller nye udfordringer til både kører, ingeniører og mekanikere. Vi er derfor stolte over, at tingene allerede nu er ved at gå op i højere enhed.

Efter en god nats søvn skulle feltet dyste om 2. afdeling af mesterskabet på den krævende kartingbane i Thy, hvor der også senere på året er EM-kvalifikation i netop ICA Junior.

- Tidtagningen gik flot med hurtigste tid, forklarer Bo Sørensen. - Vi fulgte igen taktikken med at spare krudtet til finalerne. Strategien var dog tæt på at kuldsejle, fordi jeg måtte køre 4 omgange med et fladt bagdæk til sidst i kvalifikationen.

I søndagens prefinale startede den sydvestjyske knægt som femmer, og igen blev sejren grundlagt på en dyst mod Kevin Magnussen. Efter en del ping-pong omkring føringen foretog Bo Sørensen den afgørende overhaling på fjerde omgang. Herefter trak Betty Racing-køreren fra resten af forfølgerne og sejrede med et forspring på over 50 meter.

- Finalen betød en overbevisende føring fra start til mål, afslutter Bo Sørensen. - 2. afdeling af Peugeot Super Kart 2006 var i øvrigt min første sejr i et åbent løb, hvorfor den store pokal garanteret får en hædersplads hjemme på min præmiehylde.


Bo Sørensen kørte sig discplineret og klogt frem til en samlet føring i ICA Junior for Peugeot Super Kart 2006.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Summa summarum er Betty Racing stolte over gennembruddet i ICA Junior-klassen. Samtidig lover præstationen pænt for at snakke om EM-kvalifikation fra det nordeuropæiske område, som foregår midt juli i Thy.

Betty Racing

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Bo Sørensen
  • Betty Racing
  •      ASETEK SIMSPORTS