Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault 2000 Europa Serie

Kasper skal køre for italiensk team

FR 2000 EU 
30/03/06 

Formel Renault 2000 Europa SerieKasper Andersens muligheder for at nå helt til tops ved europamesterskaberne for Formel Renault i denne sæson, er væsentlig styrket efter han har indgået en aftale med det italienske team JD Motorsport.
 

Silkeborgs store danske motorsportstalent havde flere teams at vælge imellem, men da mulighederne bød sig for at komme til at køre for det italienske JD Motorsport, var han ikke i tvivl.

- Jeg betragter JD Motorsport, som et af de absolut bedste og mest professionelle Formel Renault teams. Lige siden jeg startede med at køre Formel Renault i 2003, har jeg ønsket at komme til at køre for JD Motorsport, derfor er det en gammel drøm, der nu går i opfyldelse, siger Kasper Andersen efter at have skrevet under på kontrakten med italienerne.


Teamchef Roberto Cavellari og Kasper Andersen ved kontraktunderskrivelsen i Misano i Italien.
(Foto: KA Racing)

Italienerne tror på Kasper Kaspers nye team har hovedkvarter i den lille italienske by Vespolate ca. 40 km vest for Milano. Og her er man også begejstret for aftalen med den danske formelkører. Det ellers så succesfulde italienske team, der bl.a. har fostret de tre Formel 1 kørere Enrique Bernoldi, Gianmaria Bruni og Christian Klein, har ikke været helt fremme de sidste to sæsoner, er derfor ekstra opsatte på at få succes i år.

- Kasper er en meget dygtig kører, som har gode muligheder for at nå til tops i årets europamesterskab, men jeg vil gerne understrege, at europamesterskabet for Formel Renault er en meget hård klasse at vinde, derfor har vi en målsætning om, at han som minimum skal slutte i top 5, siger team chef Roberto Cavallari.

Om Kaspers muligheder for at komme til at køre Formel 1 siger han:
- Kasper Andersen har potentiale til at gå hele vejen til Formel 1 - men lige nu handler det om, at få samarbejdet mellem kører og JD Motorsport til at fungere optimalt - når det fungerer, kan vi tale vinderchancer og karrierer.

Kasper blev lidt overrasket første gang han besøgte JD Motorsport hovedkvarter i den lille italineske forstad.

- Udefra ligner det en typisk lidt faldefærdig gammel italiensk bygning, men så snart man kommer inden for, så spiller det bare plus, siger en begejstret Kasper Andersen, der i år får newzealænderen med hollandsk klingende navn Van Der Drift som holdkammerat. Han kørte sidste år den mindre Formel BMW.

Satser på europamesterskabet
Kasper drager onsdag til Misano ved Rimini, hvor han torsdag og fredag for første gang skal teste bilen.
- Jeg fået en sprit ny bil i år, så det bliver bare helt fantastisk at komme ned og teste den, siger han.

Kaspers første løb bliver Det Nordeuropæiske Mesterskab den 20.-21. april på Oschersleben, hvor han sidste år lagde ud med en meget flot sejr i søndagens finaleheat.

- Indtil videre er det min plan, kun at satse på europamesterskabet, men Oschersleben ligger weekenden før første afdeling af europamesterskabet på Zolder i Belgien, og er derfor en perfekt optakt, siger Kasper Andersen.

Derefter følger store baner som Istanbul, Misano, Nürburgring, Donnington, Le-Mans og endelig Barcelona, hvor Kasper håber at kunne hæve europamesterskabstrofæet.

- Jeg har lært utrolig meget af sidste sæson, og rent mentalt er jeg også blevet stærkere. Samarbejdet med det nye team tegner rigtig godt - derfor er jeg overbevist om, at det bliver en god sæson, siger en selvsikker Kasper Andersen.


Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  •