Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Historisk Rally

Historisk Monte-Carlo rally starter i Danmark

Historisk Rally 
24/01/06 

København er vært for den historiske udgave af verdens mest berømte rally
Knapt nok er det moderne Rallye Monte-Carlo afsluttet, så starter kun fire dage senere den historiske udgave af verdens mest berømte rally. Og København har på torsdag æren af at være en af de fem byer, hvorfra de 350 deltagere starter ud.
 

Det moderne Rallye Monte-Carlo sluttede søndag eftermiddag med en sejr til det finske hold Marcus Grönholm og Timo Rautiainen i Ford Focus RS WRC foran verdensmestrene Sébastien Loeb og Daniel Elena i Citroën Xsara WRC. Løbet er et decideret hastighedsrally i de franske Alper, hvor mindre end 100 hold, næsten alle professionelle, får lov at stille op.

Det historiske Monte-Carlo rally er en helt anderledes konkurrence. Den er et pålidelighedsrally udskrevet for biler, der deltog i løbet mellem 1955 og 1977, og op til 350 hold kan deltage. Det historiske løb afgøres ikke på rå fart, men ved at man yderst præcist kan holde en bestemt gennemsnitshastighed på de mest krævende alpeveje. 50 km/h lyder måske ikke af meget, men i 1.500 meters højde om natten på snedækkede eller isglatte bjergveje stiller det store krav til deltagerne. For hver tiendedel sekund, man kommer for tidligt eller sent forbi en hemmelig tidskontrol, falder der et strafpoint. Er der så glat, at man har haft lidt hjulspind og tror, at man er 100 meter længere fremme på ruten, end man faktisk er, kan det let koste 75 strafpoint. Og forskellene mellem de bedste hold er marginale, så den mindste fejl straffes ubønhørligt.

Danskere blandt favoritterne
Tre danske hold er blandt de 20, der har valgt at starte fra København på torsdag. Otto Kristensen og Britta Kruse Kristensen i Lancia Fulvia HF 1.3 fra 1968 tilskrives de bedste danske chancer. De er i den europæiske elite inden for historisk rally og har tidligere vundet løbet. Lars Bækkelund og Arne Pagh i Fiat 128 Coupe fra 1972 er også et dygtigt, erfarent hold, der i år deltager for anden gang i "Monte." De forventes ligeledes at gøre sig godt gældende. Et dansk debutanthold er også med, nemlig Henning Hjorth og Roar Eriksen i MG B GT fra 1967. De kører historiske løb i Danmark, men skal for første gang prøve kræfter med Alperne. Et andet erfarent dansk hold med mange gode placeringer har valgt at starte fra Monte-Carlo. Det er Preben Kristoffersen og Knud Hedegaard i Austin Mini Cooper fra 1968.

Kulturborgmester Martin Geertsen sender på torsdag kl. 16 deltagerne af sted fra Rådhuspladsen, og han vil hæve dannebrogsflaget over en fornem parade af sportsvogne, som nok kan få tænderne til at løbe i vand på alle bilentuasiaster. Austin Healey 100/6 fra 1957, Volvo PV 544 fra 1961, Ford Cortina Lotus fra 1966, Porsche 911 T 2.0 fra 1968, Datsun 240 Z fra 1971 og Alpine Renault A110 1600 SX fra 1976 viser bredden blandt de deltagende biler.

Og sågar en lille DKW 1000 S Coupe fra 1960 tager turen op fra Paris for at starte i København frem for en af de andre startbyer, Reims, Barcelolna, Torino og Monte-Carlo. Om formiddagen kan man desuden se de mange biler ved den tekniske kontrol hos Citröen og Subaru på Amager.

Rallye Monte-Carlo Historique er over 2.000 km langt og slutter onsdag den 1. februar i Monaco.

Michael Eisenberg


Læs mere om:
  • 22/01/06 - Monte Carlo - WRC
  •  
     

    Historisk Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
         ASETEK SIMSPORTS