Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Japans GP - Set og sket - Bunden

Formel 1 
09/10/05 

Også denne gang fik BAR teamet points med hjem. Derudover var Red Bull som efter 3 GP'er uden, igen fik points.
 

BAR forsatte sin stabile pointgivende kurve. Denne gang fik Red Bull også points på kontoen, men afstanden til BAR blev alligevel øget. De 3 resterende teams var med uden at imponere på nogen måde.

BAR - 37 points:
Jenson Button lå til en podieplads, men et uheldigt sidste pitstop kostede ham tid og dermed placeringer. Derfor var Button ikke helt tilfreds med resultatet. Det blev dog alligevel til en fornuftig femte plads. Takuma Sato som ikke just har imponeret på det seneste, var igen involveret i flere negative episoder, og måtte slutte langt uden for pointene på en placering som nr. 13. Allerede i starten røg han af banen, dog uden at involvere andre direkte. Men på 10 omgang skulle han forbi Trulli i chikanen uanset hvad. Det virkede i hvert fald temmelig oversatset. Efter løbet blev han bortdømt - med andre ord diskvalificeret. Kursen på Sato kan ikke være særlig høj. Gil de Ferran havde heller ikke meget at sige om Sato, andet end at hans afkørsel i første sving gjorde synligt for enhver hvad Sato havde at kæmpe med.

Red Bull - 30 points:
Red Bull imponerede. Især D. Coulthard viste flaget. C. Klien formåede længe at være i pointene, men blev i den sidste del af løbet overhalet og sluttede lige uden for pointene. Coulthard var længe involveret i duel med Button og til dels også Webber, men tabte placeringer ved de andres pitstops. Der var da heller ingen pjat efter løbet. Erkendelsen af at de andre er bedre, er tydelig hos Red Bull der dermed acceptere at det skal være bedre. Alligevel er der tilfredshed i teamet og også hos Cosworth. Klien mente at bilen føltes tung i starten af løbet, men efterhånden blev bilen bedre og bedre. Coulthard var selvfølgelig ærgerlig over at han ikke kunne forbedre sit kvalifikationsresultat. Til gengæld blev den heller ikke dårligere.

Sauber - 17 points:
Sauber teamet forsøgte alt muligt efter safetycarperioden - til dels forårsaget af Jacques Villeneuve. Intet lykkedes dog. Jacques Villeneuve fik efter løbet en tidsstraf på 25 sekunder - der koster en placering - for hændelsen med Montoya. Man må dog konstatere at JV ikke kørte noget stort løb. Massa havde problemer med at få anti stall funktionen til at fungere ved starten, og det kostede et par placeringer. Han fik sig dog undervejs kørt op og fik også overhalet JV inden løbet sluttede. Igen ingen points til Sauber som nu virker til at være gået helt i stå.

Jordan - 12 points:
Man så ikke meget til Jordan bilerne i det japanske GP. Det var kun når de blev overhalet af andre at man så de gule biler. De eneste Jordan i dag kunne duellere med var Minardi. Slutplaceringerne delte de da også imellem sig med skiftevis Jordan og Minardi i placeringerne.

Minardi - 7 points:
Det bedste man kan sige om Minardis indsats i dette løb, var at de fuldførte og at de kæmpede som sædvanligt. Selv efter at der var gået ild i Albers's bil ved et pitstop, kæmpede man videre. I løbet af 2 omgange havde man fået ilden slukket og bilen rengjort, og så var det videre ud på banen igen for Albers der faktisk var på vej fra pitgaragen. Doornbos var meget anonym og fik sig placeret foran Karthikeyan i Jordan. Paul Stoddart var optimistisk i sit resume og sagde bl.a. at man i dag havde hurtigere biler end Jordan, men pga. flere episoder ikke fik ret meget ud af det. Tja, næste sæson hedder teamet Red Bull Cosworth og med anden bil kan det vel kun gå opad i formkurven.

Dons

Læs mere om:
  • 09/10/05 - Suzuka - Formel 1 - FIA F1
  •