Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Japans GP - Dæk preview

Formel 1 
04/10/05 

Michelin vil uanset hvad vinde begge mesterskaber i år. Både kørernes og konstruktørernes. Men er der noget Michelin ikke har vundet endnu, så er det dét japanske Formel 1 GP.
 

Michelin har aldrig vundet på Suzuka, men meget skal gå galt hvis det ikke sker i år. Bridgestone må kikke langt efter tidligere sejre på banen. Den eneste ottetalsbane i Formel 1 ligger i weekenden endnu en gang asfalt til det japanske Formel 1 GP. Kørernes mesterskab er afgjort - i hvert fald når det gælder topplaceringen. Og da det er to Michelin teams som kæmper om konstruktørernes mesterskab, så er det mesterskab også hjemme for Michelin. Så Michelin har vundet alt hvad der er at vinde i år - undtagen på Indianapolis Motor Speedway, hvor man måtte bøje sig i støvet og erkende at man havde svigtet.

Michelin:
Michelin har af flere omgange prøvet at vinde på Suzuka, men endnu er det ikke lykkedes. Det tætteste man er kommet er et par andenpladser - henholdsvis i 2003 og 2004. Men alt ligger i kortene til at det sker i år. Selvom det ser ud til at Michelin vinder løbet i år, så bliver det som sædvanligt ikke let. Banens karakteristik kræver et tæt samarbejde med Michelins teams når det gælder setup. Aerodynamikken er her en vigtig faktor. Selvom der ofte bliver kørt på banen i de forskellige japanske mesterskaber og serier, så har banen en vis evne til at forandre sig gennem en løbsweekend. Michelin har kigget nærmere på data fra tidligere løb, og har analyseret sig frem til at dækvalget bliver dæk i området medium til medium-hård som man vil tilbyde sine teams. Valget er selvfølgelig sket udfra tidligere data og de seneste tests med Michelins teams. Det nøjagtige compoundvalg vil selvfølgelig blive truffet efter træningspassene fredag og lørdag.

Bridgestone:
Bridgestone har godt nok hjemmebane på Suzuka, men der skal kigges langt efter en sejr. I hvert fald under normale omstændigheder. Bridgestone erkender da også, at det man er fokuseret på i de to resterende løb i år, er at sikre Michael Schumacher én tredjeplads i mesterskabet, og nok så vigtigt, at Ferrari sikres tredjepladsen i konstruktørmesterskabet. Teoretisk er det muligt. Da det er hjemmebane for Bridgestone, kan man hente totalt friske dæk ikke ret langt væk, nemlig i Tokyo hvor fabrikken ligger. Man noterer sig også at Suzuka med sin ottetalsform, giver et stort set lige højt dækslid på højre og venstre side af bilen. Men så er det lige det med nogle chikaner og et par steder med kraftig nedbremsning fra høj fart. Det giver så andre udfordringer. Men det har Bridgestone og Ferrari tænkt på. Det er testet senest på Paul Ricard i Frankrig. Stemningen er for så vidt god hos Bridgestone, man ved at man ikke kan vinde noget, så arbejdet går på at sikre Ferrari de bedst mulige placeringer når det ternede flag vinkes, både på søndag og når sæsonen sluttes i Kina.

Dons

Læs mere om:
  • 09/10/05 - Suzuka - Formel 1 - FIA F1
  •