Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Danmarksmester debuterer i DTC i DM-Finalen

Danish
Touringcar
Challenge 

23/09/05 

Kent Iversen deltager i sæsonafslutningen som forberedelse til 2006
To gange er han blevet Danmarksmester i motocross, og i søndags kunne Kent Iversen, Lysabild, så føje endnu en titel til sit CV, da han på Padborg Park sikrede sig Danmarksmesterskabet i standardvogne gruppe N 2000.
 

Men sønderjyden stopper ikke her. Næste udfordring hedder Danish Touringcar Championship, og han debuterer allerede om en uge på FDM Jyllandsringen.


For en uge siden vandt han Danmarksmesterskabet i gruppe N, men om en uge debuterer Kent Iversen i Danish Touringcar Championship.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

"Hvis jeg var blevet treer i år, havde jeg taget et år til, for man har ikke noget at gøre i DTC, hvis ikke man har vundet noget. Det er rart at komme som dansk mester og så skifte til DTC," siger Kent Iversen, der gennem det meste af året har puslet med planer om at fortsætte bilsportskarrieren. Det har udmøntet sig i en aftale om at overtage den Peugeot 406 Coupé, som senest er blevet kørt af Martin Pedersen, Køge.

"Vi har haft overvejelser om en Peugeot 307 eller 407, men vi har valgt at købe en billigere bil og se, hvordan det går," siger den kommende debutant, som sikrede sig DM-titlen i netop en Peugeot 307. "Jeg tror ikke, at 307eren er bedre. Den er højere og har ikke den samme gode bagaksel som 406eren, og så ser jeg det også som en fordel, at jeg bliver den eneste kører i en 406er."

Efter at Danmarksmesterskabet kom i hus har Kent Iversen og det øvrige Team SH Bilcenter Motorsport haft travlt med at blive klar til debuten i bilsportens superliga. Dette gælder ikke mindst bilen, der ved debuten er udstyret med en traditionel gearkasse med H-skifte, som til næste år planlægges udskiftet med en sekventiel gearkasse.

"Løbet tager vi lidt som en test, men man kan ikke lade være med at give gas, selv om det naturligvis ikke kan nytte noget at sætte den i rækværket," siger Kent Iversen om sin forestående debut.

"Jeg forventer da ikke at blive sidst, men det kommer da an på, om bilen holder, og om jeg kan finde ud af det. Jeg vil gerne have en top 8-placering i privat cuppen, men jeg ved ikke, om jeg har taget munden for fuld. I hvert fald kommer jeg ikke med en indstilling om, at Nu skal jeg vise dem, at jeg er mester i gruppe N, og nu skal jeg køre fra jer."

Korte fakta:

 • Kent Iversen har dyrket motorsport, siden han var 10 år.
 • Hans Danmarksmesterskaber i motocross blev sikret i 1992 og 1997 i henholdsvis 250 cm3 B- og 600 cm3 4-takts-klasserne.
  Kent Iversen er den tredje af de seneste fire års mestre i gruppe N 2000, som bruger en DM-titel som springbræt til en DTC-debut.
  De to andre har været Michel Nykjær, Tappernøje, og Klaus Verner, Silkeborg.

  Morten Alstrup


  Læs mere om:
 • 02/10/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her