Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Den Blå Avis MC 600 Challenge

Nicolai Sørensen halede marginalt ind på Søren Hole

MC600
Challenge 

17/09/05 

Steven Tirsgaard leverede dagens bedste præstation
Kampen om Den Blå Avis MC600 Challenge er stadig åben, selv om lørdagens pre-finale på Padborg Park i høj grad bar præg af taktisk kørsel blandt mesterskabskandidaterne, Søren Hole, Kalundborg, og Nicolai Sørensen, Thisted.
 

Sidstnævnte kører havde kvalificeret sig på pole position, men det var den mesterskabsførende Søren Hole, som lavede den bedste start og lagde sig i front. Men allerede på anden omgang valgte Kawasaki-rytteren at køre på det sikre, da han lod Nicolai Sørensen slippe forbi og efterfølgende ikke gjorde nogle specielle tiltag for at tilbageerobre det tabte.

Sejren til Nicolai Sørensen betød, at Søren Holes forspring blev reduceret med ti points, men vestsjællænderen ligger fortsat i en komfortabel føring i Den Blå Avis MC600 Challenge. Hans forspring er nu på 34,5 points, og han kan derfor reelt tillade sig at slutte lige bag Nicolai Sørensen i årets tre resterende starter og så alligevel holde fast i den samlede førsteplads.

Mens kampen mellem Nicolai Sørensen og Søren Hole denne gang savnede noget af den normale spænding, så var det Steven Tirsgaard, Herning, som leverede overhalingerne og underholdningen.

Den unge Yamaha-kører havde kvalificeret sig som nummer fem, men en dårlig start sendte ham ned i rækkerne, og han brugte derfor pre-finalens otte omgange på at køre sig op. På anden omgang var han sekser, hvorefter han sikkert passerede både Jan Jespersen, Herlev, og Ronnie Ourø, Hvidovre, og avancerede til fjerdepladsen. Tredjepladsen skulle der derimod kæmpes hårdere for. Denne indtog Kim Phillip, Blommenslyst, og den dobbelte mester havde ikke i sinde at give den fra sig. Flere gange byttede de to kørere pladser, men til sidst var det Steven Tirsgaard, som kunne sikre sig den tredje og sidste podieplads.

Bag de første i mål blev der også kæmpet hårdt.
Ronnie Ourø måtte ufrivilligt afgive femtepladsen, da han udgik et par omgange før mål, hvorefter denne plads gik til Søren Lauridsen, Værløse, som på selve målstregen afværgede et sidste angreb fra Asbjørn Gaardsmand, Viby J., og Jan Jespersen.

Morten Alstrup


Se også:
Tider fra pre-finalen
Læs mere om:
  • 18/09/05 - Padborg Park - MC600 Challenge
  •