Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Belgiens GP - 2. fri træning

Formel 1 
09/09/05 

Dagens første fri træning havde McLaren køreren Kimi Raikkonen som hurtigste mand, kun 0,010 sekund foran teamets testkører Alexander Wurz. Danske Nicolas Kiesa sluttede på 18. pladsen i hans Jordan racer - kan han holde, eller måske forbedre, denne placering her i den anden fri træning?
 

2. fri træning:
TidHændelse
14:00 Med skiftet fra rødt til grønt lys i pitudkørslen, er dagens anden og sidste fri træning for Formel 1 kørerne i gang.
Løbsledelsen har forud for denne fri træning erklæret 'wet race', da et kraftigt regnvejr i øjeblikket ligger over banen!

14:04 Som den første kører Liuzzi nu ud på Spa Francorchamps banen, og han følges af Doornbos - de to er de eneste der trodser regnvejret.
14:05 RØDT FLAG
Den fri træning er stoppet!
14:05 Grunden til at træningen er afbrudt skyldes, at Red Bull køreren Vintantonio Liuzzi er kørt ind i autoværnet ude på anden sektor, han er dog heldigvis uskadt - hvilket man ikke just kan sige om hans racer!

Doornbos returnerer til pitten.
14:10 Banens officials er nu ved at tjekke autoværnet der hvor Liuzzi ramte det, for at se om det er forsvarligt at genoptage denne trænings session.
14:13 Sikkerheden ude på banen er godkendt, og der er igen grønt lys i pitudkørslen.
14:16 Løbsledelsen oplyser nu at denne fri træning vil stoppe kl. 15:00 som planlagt, den tid træningen var stoppet bliver altså ikke lagt til i den anden ende, som det ellers er kotume i sådanne situationer.
14:18 Alonso kører ud på banen.
14:20 Alonso nåede ikke en hel omgang rundt på Spa Francorchamps, han er kørt af banen ude på 3. sektor!
14:21 Alonso får gang i Renault raceren igen, og lister tilbage til pitten.
14:30 Her halvt inde i denne fri træning, er der kun 3 ud af de 25 kørere der har været på banen, og ingen af dem har sat en tid.

Regnen fortsætter ufortrødent - og lægger dermed en naturlig dæmper på kørernes lyst til at køre ud på banen.
14:35 For Nicolas Kiesa kommer dette regnvejr på det mest ubelejlige tidspunkt, da dagens to frie træninger kan vise sig som hans sidste chance i år for at gøre indtryk på både teamchefer og sponsorer.
I kullisserne står både Sakon Yamamoto og Anthony Davidson på spring for at overtage pladsen.
Læs også:
Sidste test for Kiesa?
14:40 Der er stadig ingen aktivitet på banen, alle afventer at regnen eventuelt vil aftage lidt, så det vil være mere forsvarligt at bevæge sig rundt på banen i en Formel 1 racer.
14:45 Med regnen stadig 'væltende' ned over Spa Francorchamps banen, og med kun 15 minutter tilbage af denne fri træning, så er sandsynligheden for at der kommer flere kørere på banen ikke stor!
14:50 Regnen er stadig meget kraftig, og der ser ikke ud til at være tørvejr på vej foreløbig!
14:55 Med kun fem minutter tilbage, og med omgangstider der nok vil lægge et godt stykke over 2:30 tiderne, så er det for sent at køre ud og nå at sætte en tid inden tiden er udløbet.
15:00 Så er de 60 minuuter som kørerne havde til rådighed i denne fri træning gået, og dagens program for Formel 1 kørerne er slut.

Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 11/09/05 - Spa-Francorchamps - Formel 1 - FIA F1
  •