Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Mekanikerne ydede en kæmpeindsats

Danish
Touringcar
Challenge 

03/09/05 

Hartmann Racings mekanikere kørte Østrig tur/retur på et døgn
For Hartmann Racing var Grand Prix Danmark udset til at skulle blive noget stort. Kører og teamejer Hans Hartmann, Herning, havde indgået en aftale med Kurt Thiim, Luxembourg, om, at veteranen skulle køre teamets Honda Accord Euro-R under lørdagens sjette afdeling af serien.
 

Imidlertid nåede udenlandsdanskeren blot 20 minutter hen i den 30 minutter lange fredagstræning, inden motoren gik i stykker.

"Efter samtale med Mads Fisher fra JAS (teamets motorbygger, red.) blev det besluttet at få en ny motor til Danmark," fortæller Hans Hartmann, der herefter gik i gang med at planlægge logistikken.

"Aftalen blev, at vi skulle mødes et eller andet sted i Europa. Italienerne pakkede deres bil med motor og reservedele, og samtidig blev to mand sendt mod syd i min ML55 AMG med 354 hk. Trods en lang arbejdsdag tog Thomas og Viggo tørnen velvidende, at opgaven mindede om et Cannonball-løb og udsigt til søvn var langt væk. Tidsplanen var, at de skulle mødes med J.A.S ca. klokken tre om natten. Det blev til samling klokken 3.30 nær Østrig med hurtig ompakning og snuden mod nord.

Lørdag middag landede de to halvtrætte mekanikere på FDM Jyllandsringen, og så gik man ellers i gang med at fylde det tomme motorrum på den rød-hvide Honda Accord Euro-R.

"Motoren blev monteret på rekordtid, men efter opstart blev en dyse konstateret defekt," fortæller Hans Hartmann. "Heldigvis kunne vi låne reservedele hos Peugeot, mens Toyota lånte os deres motorkran. Det skal ikke glemmes. Det er dejligt med hjælp fra kollegerne."

Bilen var klar til start klokken 15.00, og så kørte Kurt Thiim ellers på banen og leverede en af sine herreopkørsler gennem feltet fra bageste startposition. Femtendeplads i pre-finalen og sjetteplads i finalen.

"Kurt gjorde, som han skulle, men jeg vil også gerne sige en meget stor tak til hele teamet, til Kurts hjælpere, til Mads og Marco fra JAS og ikke mindst til Thomas og Viggo for en enorm indsats op gennem Europas veje. I gjorde det alle til et stort 13-tal," slutter Hans Hartmann.


Læs mere om:
  • 28/08/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her