Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Car Meeting

Panteraer og solskin på Djursland

Classic Car
Meeting 

19/08/05 

Strålende solskin og spredte byger ser ud til at blive en tradition for Classic Car Meeting på Ring Djursland
I 2004 kunne publikum og kørere nyde sommerens sidste solstråler til CCM - kun afbrudt af et par enkelte byger der medvirkede til at øge spændingen i et par heat.
 

Nøjagtigt det samme vejr loves ifølge vejrudsigterne til CCM 2005:
"Nogen sol og måske enkelte regn- eller tordenbyger. Dagtemperature op mellem 20 og 25 grader."

Som en af de mange faktorer der bidrager til en god løbsweekend, ser vejret dermed nu også ud til at falde i hak. Arrangørerne melder nemlig at alt andet er på plads:
De mange frivillige officials har fået deres instruktioner og møder i løbet af fredagen og tidligt lørdag op for at gøre deres indsats til at vi får en herlig weekend.
Pølsebod, tribuner og programmer er klar til de fremmødte tilskuere og kranvogn, læge, dommere og speaker er forberedte på at gøre deres indsats.

De mere end 135 kørere arbejder som altid på sidste øjebliks forbedringer - men mange af dem der var tvivl om, ser nu ud til at blive klar. Heriblandt Claus Damgaard, Claus Bjerglund og Henrik Lindberg der alle deltager i 76-klassen med De Tomaso Pantera'er.


Claus Damgaard.
(Foto: Jørgen Klitholm)

Lindberg og Damgaard måtte i sidste weekend til stor ærgelse melde afbud til årets Oldtimer Grand Prix på Nürburgring. Problemer med at fremskaffe dele til de specialfremstillede bremser, gjorde at man ikke kunne deltage. Til Oldtimer Grand Prix i 2004 satte Claus Damgaard omgangsrekord for FIA's 76-klasse på Nürburgring foran Porsche 906, 911 og 935 - men måtte senere udgå.


Hinrik Lindberg.
(Foto: Jørgen Klitholm)

De gode tider beviste dog at Pantera'erne er stærke spillere i kampen om FIA-mesterskabet når først de mange udfordringer med udviklingen af en så højpotent racer er overkommet. Pantera'erne var jo i sin tid de eneste der kunne udfordre Porschernes dominans, men stabiliteten manglede. Når de kørte, så var de hurtigste - og sådan er det også i dag. De tre Pantera-kørere har så taget over hvor udviklingsarbejdet stoppede i 70'erne, og er nu ved at nå frem til en løsning der virker.


Claus Bjerglund.
(Foto: Jørgen Klitholm)

Vi kan derfor se frem til at se hele 3 Pantera'er i aktion på Ring Djursland. Claus Bjerglund der også deltager i 65-klassen med Porsche 911, har nemlig valgt at køre Pantera denne weekend, og Europas - ja, hvis ikke verdens 3 eneste Pantera'er i historisk motorsport kan derfor opleves på én gang.

HMS
Jørgen Klitholm

Læs mere om:
  • 21/08/05 - Ring Djursland - Classic Car Meeting
  •