Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup Gr. N 2000

Schantz tilfreds

Yokohama Cup
Gr. N 2000 

09/08/05 
Yokohama

- trods kæmpe skuffelse
Denne weekends 40 års Jubilæumsløb på Ring Djursland blev en meget blandet fornøjelse for Peugeot 206 køreren Flemming Schantz, der kører i Gruppe N 2000 klassen - den store Yokohama Cup klasse.
 

I forbindelse med lørdagens fri træning og de to tidtagninger, hvor Flemming Schantz kørte henholdsvis sjette, syvende og ottende hurtigste tid, blev hans racer udtaget til maskinkontrol.
Her blev det konstateret at bilen, mens den var på rullefeltet havde 0,9 hestekraft for meget, og det blev takserert strengt - dommerne fratog Flemming Schantz alle hans point fra indeværende sæson, også selv om han havde en lovlig måling fra det foregående løb, samt det faktum at det var første weekend han stillede op med den nye motor.


(Foto: Motorsporten.dk)

"Det er hårde betingelser, at så lille en overskridelse skal koste mig alle pointene" - konstaterede en meget skuffet Flemming Schantz lørdag eftermiddag - "vi har drøftet situationen i teamet, og valgt at tage det med oprejst pande, og kæmpe videre i mesterskabet!"

Så for at få det meste ud af weekenden, så blev der kørt taktisk i det første af de to løb om søndagen, hvor Flemming Schantz kæmpede sig op på den meget eftertragtede sjette plads - den placering giver nemlig pole position til det andet løb.

Andet løb blev startet fra pole position, og med en flot start, så kunne Flemming Schantz kontrollere løbet, og han kørte først over målstregen efter de 13 omgange som løbet strakte sig over.


Flemming Schantz forrest i Gruppe N 2000 feltet på Ring Djursland.
(Foto: Motorsporten.dk)

Dermed var sæsonens tredje podie placering i hus - og det var samtidig Flemming Schantz's første sejr i et Gruppe N 2000 løb.

"Jeg er selvfølgelig utroligt skuffet over at miste alle mine point fra de første løb - det er hårde betingelser - men samtidig er jeg også tilfreds med weekendens resultat" - udtaler Flemming Schantz - "taktikken i det første løb holdt, delvis hjulpet af et par udgåede konkurrenter, så pole positionen var hjemme. Jeg var lidt nervøs for at skulle starte helt forrest i det andet løb, men det forsvandt helt, da jeg lavede en kanon god start, og jeg kunne løbet igennem holde mig fri fra køreren på anden pladsen."


Flemming Schantz for første gang øverst på podiet efter et Gruppe N 2000 løb, her flankeret af René Hoff på anden pladsen og Søren Andersen på 3. pladsen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Efter at have fået ryddet tavlen helt, så scorede Flemming Schantz point nok med 6. og 1. pladsen, til at han nu indtager 17. pladsen i mesterskabet, det er nøjagtig midt i feltet.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 07/08/05 - Ring Djursland - Yokohama Cup Gr. N 2000
  •  
     

    Yokohama Cup Gr. N 2000 nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: