Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ungarns GP - Kvalifikation

Formel 1 
30/07/05 

Overraskende pole til Michael Schumacher
Det blev på mange måder en anderledes kvalifikation end vi er vant til. Ingen af Renault-bilerne kom ind blandt de 5 første og på forreste række finder vi dagens store overraskelse - Michael Schumacher.
 

Kvalifikationen blev kørt på en meget varm Hungaroring. Banetemperaturen nåede helt op over 50 grader, og da banen samtidigt var meget støvet til at begynde med var det ingen let opgave for de første kørere i dagens kvalifikation.


64. poleposition til Michael Schumacher - men kan han forsvare den plads i morgendagens løb?
(Foto: Ferrari)

Det var derfor forventet at Raikkonen ikke var istand til at kæmpe med om pole-position efter han udgik i det tyske Grand Prix.

Raikkonens 4. plads kom derfor ikke som nogen overraskelse og der venter finnen en svær opgave i morgen. Hungaroring er ikke ligefrem kendt for at være let at overhale på.

Raikkonens holdkammerat Juan Pablo Montoya havde derfor også lettere forhold, i kraft af at skulle starte anden sidst. Denne startposition vekslede han til en 2. plads i morgendagens løb - dog hele 0.9 sekunder efter Michael Schumachers poletid.


Christian Klien fik RedBull raceren ind på en 11. plads i dagens kval - foran David Coulthard.
(Foto: Sutton-RedBull)

Jarno Trulli gjorde igen en fabelagtig omgang og placerede Toyota'en ind på en 3. plads - lige foran Raikkonen.
Og for en gangs skyld var Ralf Schumacher også godt med i kvalifikationen. Han starter fra 5. position i morgen.

VM-førende Fernando Alonso lavede på sin runde et par kørerfejl og formåede derfor kun at få sin Renault ind på 6. pladsen. Fisichella fik Renault'en ind på en 9. plads, så alt i alt en skuffende kvalifikation for Renault.

Med dagens poleposition nåede Michael Schumacher op på hele 64. af slagsen gennem hele hans karriere - og altså kun 1 pole fra at nå op på samme antal som legendariske Ayrton Senna.

Det store spørgsmål er nu hvor meget benzin Michael Schumacher har tilbage i tanken. Skal man tro Ferraris resultater indtil nu er der næppe mange dråber tilbage - eller også ligger der endnu en overraskelse og venter på os i morgen.

Løbet kan følges på RTL, TV4 Sverige og TV2 i morgen med start kl. 14:00.

Tiderne fra kvalifikationen kan ses her:
Ungarns GP - kvalifikation - tiderne

Søren Riis

Læs mere om:
  • 31/07/05 - Hungaroring - Formel 1 - FIA F1
  •