Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans - testdag

Jan Magnussen nummer fire

Le Mans
testdag 

06/06/05 

Le Mans- i Le Mans prekvalifikation
Som optakt til årets 24 timers Le Mans, der køres om 14 dage, i weekenden den 18.-19. juni, blev den officielle Le Mans pre-kvalifikation i weekenden afviklet i Frankrig.
 

Jan Magnussen vandt sidste år GT1 klassen i en Corvette C5-R sammen med holdkammeraterne Oliver Gavin og Olivier Beretta og stiller igen i år til start, som en af favoritterne til at vinde GT1 klassen. Corvette var sidste år i hård kamp med Ferrari, men i år kan Corvette også vente hård modstand fra Aston Martin, der vandt 12 timers løbet på Sebring i marts og som stiller til start på Le Mans med to Aston Martin DBR9. I forsøget på at slå Aston Martin og Ferrari stiller Corvette i år til start med en ny Corvette C6-R.

I gårsdagens pre-kvalifikation var det dog Aston Martin og Ferrari der tog det første stik. Hurtigste bil i GT1 klassen var Aston Martin DBR9 #58 kørt af Enge, Kox og Lamy med en tid på 3 min. 50,033 sek. efterfulgt af endnu en Aston Martin #59 med Brabham, Sarrazin og Turner og på tredjepladsen Ferrari 550 Maranello #61 med Bouchut, Vasiliev og Fomenko.
Jan Magnussens Corvette C6-R #64 satte en bedste tid på 3 min. 54,183 sek., hvilket rakte til en placering som nummer fire i GT1 klassen. En placering som Jan Magnussen dog ikke ligger for meget i.

"Vi kørte udelukkende efter et godt race setup og forsøgte ikke at sætte en tid på kvalifikationsdæk eller i kvalifikations setup. Vi har aldrig før været på Le Mans med C6'eren, så der var masser der skulle prøves af og vi fik en masse erfaring og data med hjem, som nu skal analyseres inden det går løs om 14 dage. Der er dog ingen tvivl om, at der bliver hård kamp i GT1 klassen. Aston Martin var noget hurtigere end vi havde regnet med og Ferrari er både hurtig og samtidig en gennemprøvet bil på Le Mans, så de ser begge stærke ud. Men vi fik kørt alle vores omgange uden mekaniske problemer og vi fik som sagt masser som vi kan arbejde videre med" fortæller Jan Magnussen fra Le Mans.

Hurtigste tid generelt i dag blev sat af Pescarolo Judd #16 med Collard, Boullion og Comas med en tid på 3 min. 32,468 sek.


Læs mere om:
  • 05/06/05 - Le Mans - Le Mans testdag
  •