Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hjemmebanemand på pole

Formel 1 
28/05/05 

Det blev en lokal helt der lørdag eftermiddag kunne sikre sig pole-positions til søndagens Grand Prix på Nürburgring. Banen er Schumacher brødrenes hjemmebane, men det var nu ikke dem der tog pladsen. Derimod gik pole til Nick Heidfeld, der efter 2. pladsen i Monaco for en uge siden, åbenbart har fået smag for mere.
 

Før sæson starten var det ellers tydeligt at Mark Webber var manden man regnede med i Williams. Australieren er fra mange sider udråbt til noget stort. Heidfeld måtte kæmpe om sin plads med Antonio Pizzonia. I virkeligheden var det egentlig Button der skulle have haft pladsen, men han måtte blive ved BAR. Og nu er spørgsmålet om Williams egentlig er interesseret i at skifte nogle af de to kørere ud?

Det var endda lige ved at blive en total Williams opvisning, men sidste mand - Kimi Raikkonen - formåede at kile sig ind mellem de to Williams racere. Dermed blev det ikke til tre poles i træk, men det gør sikkert ikke så meget for finnen - hvis bare han vinder tre løb i træk i stedet for. Hans form er god i øjeblikket, men Williams er mere end interesseret i at stikke en kæp i McLaren racerens hjul.

Dagens skuffelse var VM frontmanden Fernando Alonso, der kun formåede at blive nr. 6 i tidskørslen. Selvom han fører med 22 point skal præstationerne helst ligge lidt nærmere forenden af feltet, hvis man skal overbevise konkurrenterne om at man er urørlig. I al fald er der intet der tyder på en direkte konfrontation mellem ham og Raikkonen.

Det var Jarno Trulli og Juan Pablo Montoya der stillede sig mellem Alonso og top 3. Begge leverede de fornuftige præstationer, der så helst skal omsættes til gode point i morgen. Specielt for Montoya kan man begynde at stille krav om en snarlig podieplads.

Verdensmesteren Michael Schumacher havde ikke den bedste dag på kontoret. Han sluttede som nr. 10 - halvandet sekund efter Heidfeld. Ferrari har sommetider satset på en strategi med at køre med meget benzin i starten - og haft succes med det. Men i øjeblikket virker bilen en anelse tandløs - og det samme gør Schumacher. Holdkammerat Barrichello sluttede på tre pladser foran Michael.

Ralf Schumacher blev nr. 8 og satte dermed en streg under at han er den svage part i Toyota teamet. Fisichella tog 9. pladsen og lignede en der skal kæmpe op ad bakke i morgen.

Det tilbagevendte BAR team imponerede slet ikke, men blandede sig med de to andre middelklasse hold, Sauber og Red Bull. Bagerst på gridden formåede Jordan og Minardi at blande sig med hverandre, så det er ikke til helt at sige hvordan dagsformen er i den ende af feltet!

Martin Møller-Thomsen

Se også:
Tiderne fra kvalifikationenLæs mere om:
  • 29/05/05 - Nürburgring - Formel 1 - FIA F1
  •