Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans - testdag

Preview til Le Mans testdagen

Le Mans
testdag 

22/05/05 

Le MansLige nu ser det ud til at der kommer 4 danskere på Le Mans, det er Tom Kristensen i en Champion Racing Audi R8, Jan Magnussen i en Corvette C6.R, samt Thorkild Thyrring og Lars Erik Nielsen i deres Sebah Automotive Porsche 911 GT3-RSR.
 

Hvem skulle tro at Thorkild Thyrring igen skulle støves af og indsættes i en racerbil, og så i et løb som 24 timers racet på Le Mans?
Det er dog ikke så længe siden at Lars Erik og Thorkild sidst har delt den samme bil. Det var ved årets første LMES løb hvor de måtte udgå efter 83 omgange, og vi håber selvfølgeligt at de kommer længere på Le Mans, men samtidig må vi erkende at det ikke er et front runner team, heller ikke i GT2 klassen.

Derimod er det helt anderledes for Tom Kristensen og Champion Racing teamet. Her er der kun et mål og det er sejr på Le Mans. Vi skal dog ikke forvente at Audi bilerne er de hurtigste på Le Mans testdagen, og det er der så flere årsager til.

Audi R8'eren er den 'gamle' generation af sportscars som hed LMP900, de er hen over de seneste år blevet reduceret i power, og til sæsonen i år som er deres ultimativt sidste, er de blevet væsentligt reduceret i indsugningen og på den baggrund har de ikke helt så mange kræfter som hidtil.
Dog skal vi ikke underkende deres styrke som de har vist sportscar verden siden år 2000.

Jeg vurdere derimod at vi kommer til at se Pescarolo Sport og deres Pescarolo Judd's med helt fremme i feltet sammen med Team Jota og deres Zytek 04S.

GT1 klassen bliver en noget speciel oplevelse under dette års Le Mans. Dette løb bliver kampen imellem til hæderkronede bilmærker der begge to vil gøre alt for at vinde tronen i år.
Jeg taler selvfølgeligt her om kampen imellem Corvette Racing og Aston Martin Racing.

Set fra et nationalistisk synspunkt kan vi nok ikke blive uenige om at vi gerne ser at de gule Corvetter trækker det længste strå, og gerne med bilen med nummer 64 forrest.
Den køres nemlig af Oliver Gavin, Olivier Beretta og Jan Magnussen.

Men det er helt sikkert at der ikke bliver trykket igennem under testdagen, i hvert fald ikke på en hel omgang. Det vil blive en lang lurepasser dag imellem de gule og de grønne, og på den baggrund kan det godt være at foreksempel BMS Scuderia Italia vil overraske os på testdagen, men kun tiden vil vise os hvordan det vil gå.

Testdagen afvikles den 5. juni, og herefter er der kun 14 dage til Le Mans 2005 køres.

Vejgaard

Læs mere om:
  • 05/06/05 - Le Mans - Le Mans testdag
  •