Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault Scandinavian Cup

"Det bliver en god dag!"

Formel Renault
Scandinavian Cup 

09/09/04 

Formel Renault Scandinavian Cup- sådan var ordene søndag morgen fra Kasper Andersen
Og det blev i sandhed en god dag, ikke bare vandt Kasper begge heat, men udbyggede også kraftig sit forspring i det samlede mesterskab til 58 points forspring før sidste afdeling på Mantorp Park i Sverige om 14 dage.
 

Der var lagt op til en utrolig spændende og afgørende weekend ved Grand Prix Danmark.
Forud for weekendens 3 heat var Kasper 19 point foran Frank Keckle. Det er imellem de 2 det Nordiske Mesterskab skal afgøres.
Men der var lagt op til nogle spændende heat, da også Robert Schlunsen var hentet hjem til Danmark, samt at TAR stillede med både Jesper Wulff og Steffen Møller, og Mads Bo Nielsen stillede op som Kaspers teamkammerat, så ingen tvivl om at det ville blive en rigtig stor racer weekend i Formel Renault 2000 klassen.

Frank Keckle lagde da også hårdt ud med at sætte bedste tid, en disciplin han mestrer til det perfekte, og Kasper måtte 'nøjes' med anden bedste tid.
I denne sæson har Kasper og Keckle haft mange dueller på stregen, og da starten gik til første heat, var Kasper igen først på aftrækkeren, som så mange gange før i år, dertil skal dog siges at Keckle desværre ikke kom fra start, da hans bil stallede, og han kom ikke i gang igen før hele feltet var kørt forbi. Kasper holdt fronten hele vejen hjem og sikrede sig 20 vigtige point.


Kasper Andersen i front for Formel Renault feltet på Jyllands-Ringen, samt i mesterskabet.
(Foto: Søren Mengers Andersen)

Søndag skulle der køres 2 heat, og vi i Team Formula Sport havde inviteret en masse gæster og sponsorer, så Kasper var rigtig opsat på at gøre en god figur.
Keckle skulle igen starte i pole, da han havde sat den hurtigste tid under lørdagens heat, men igen tog Kasper starten, og kørte igen et fejlfrit løb, og kunne dermed yderlig udbygge sin føring. Keckle sluttede 2'er.

Til 3. og afgørende heat var det nu Kasper der havde pole, og han strøg da også først igennem første sving, selvom Keckle havde lavet en lille tyvstart, det gav Keckle en stop and go straf, rigtig ærgerligt for ham og for løbet, da Kasper jo helst vil vinde på regulær vis, men Kasper holdt spidsen hele vejen uden at være truet på noget tidspunkt.
Ingen tvivl om at han var feltets bedste denne weekend.


Kasper Andersen (i midten) på vej til præmieoverrækkelse, sammen med Jesper Wulff Laursen (2. pladsen) og Jimmy Jacobsson (3. pladsen).
(Foto: Søren Mengers Andersen)

Det var da også en meget lettet og rørt Kasper der blev hyldet da han kom tilbage til pit teltet, og kunne fejre sejren sammen med teamet der igen havde leveret en perfekt bil, og ydet deres allerbedste. For uden et velfungerende team og dygtige mekaniker går det ikke.

Nu glæder Kasper sig bare til at komme på Mantorp Park og forhåbentlig køre de sidste point hjem, så mesterskabet kan komme i hus.
Men Kasper har nu ikke tænkt sig at fedte den hjem, han går efter revanche fra sidst de var på Mantorp Park, hvor det 'kun' blev til 3 andenpladser.

Søren Mengers Andersen


Læs mere om:
  • 05/09/04 - Jyllandsringen - Formel Renault Scandinavian Cup
  •