Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Jesper Davidsen fik luft til forfølgerne

Clio Cup - DK 
08/09/04 

Clio CupMed to gode løb lagde Søborg-køreren afstand til de nærmeste rivaler
Inden weekendens Grand Prix Danmark på FDM Jyllands-Ringen lignede Fleggaard Renault Clio Cup en kamp mellem Jesper Davidsen, Søborg, og Jens Enemark, Sønderborg.
 

Inden årets vigtigste racerweekend var der blot tre points mellem de to, men efter Grand Prix-weekenden er situationen en ganske anden.

To gode løb med bl.a. sejr i søndagens finale gav masser af points til sjællænderen, der udbyggede sin mesterskabsføring til hele 27 points, da det i stedet var helt andre kørere end Jens Enemark, der også var fremme. Sønderjyden endte således weekenden med blot en ellevte- og en tolvteplads, og dermed har han ikke bare mistet terræn til Jesper Davidsen. Han er også blevet indhentet af intet mindre end fire konkurrenter, således at hele fem kørere nu bejler til den sammenlagte andenplads, adskilt af sølle seks points.


Konkurrenterne kæmpede hårdt, men de fandt ingen vej uden om Jesper Davidsen på førstepladsen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

At det ikke er nogen tilfældighed, at kampen om medaljerne er tæt i Fleggaard Renault Clio Cup, fik man synligt bevis for i dagens finale. Godt nok førte Jesper Davidsen samtlige omgange, men bag ham var der fem kørere, som kæmpede det bedste de havde lært.

Vinderen af lørdagens pre-finale, Patrik Ernstsson, Sverige, lå længe på andenpladsen, men til sidst kunne han ikke længere modstå presset fra Henrik Larsen, Gudbjerg, der fik presset sin sorte AutoMester-bil indenom i den skarpe Ford-kurve. Omgangen tidligere var det Henrik Larsens teaamkammerat, Per Poulsen, Årup, der havde lavet en næsten tilsvarende manøvre for enden af langsiden, hvor han frarøvede Kasper Jensen, Aalborg, fjerdepladsen.

Feltet i Fleggaard Renault Clio Cup talte denne gang adskillige debutanter, og her var der specielt to, som gjorde sig positivt bemærket.

Den ene var Tom Pedersen, Christiansfeld, der kørte sit første løb, efter at han i forsommeren brød med K-motorsport i Danish Touringcar Championship. Sønderjyden viste det racertalent, der sidste år gjorde ham til skandinavisk mester i Formel Renault, og som i det skrappe Clio-felt udløste en sjette- og en ottendeplads.

Den anden debutant, som skilte sig ud fra mængden, var Jørgen Hansen, Fjenneslev. Den 60-årige vestsjællænder var i halvfjerdserne og firserne med i dansk rallysports elite, men at han i weekenden debuterede i Fleggaard Renault Clio Cup, skyldtes bogstaveligt talt et uheld. Sønnen Claus Hansen, Fjenneslev, lider stadig af eftervirkningerne efter den voldsomme kollision, han var udsat for på Padborg Park før sommerferien, og han overlod derfor rattet til farmand, som kvitterede med en femtendeplads i dagens finale.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 05/09/04 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •