Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Cykelstjernen og ministeren

Clio Cup - DK 
07/09/04 

Clio Cup- fik syn for sagen, da de kørte deres første motorløb
Både for den tidligere Tour de France-stjerne Jesper Skibby og Beskæftigelsesminister Claus Hiort Frederiksen blev deres debut i Fleggaard Renault Clio Cup i weekenden en oplevelse, der hver især fik dem til at spærre øjnene op og få et helt andet syn på det at køre motorløb.
 

"Det er en stor udfordring. Alle mennesker tror jo, at de er skidegode til at køre bil, men når man kommer ind og prøver det her, så er der en kæmpe forskel," kommer det som altid bramfrit fra Jesper Skibby. Da han var med i touren, var det største problem for ham, hvis han væltede på cyklen. Men selv om han havde dobbelt så mange hjul i sin vævre Renault Sport Clio, så var det ikke nogen let motorsportsdebut.

"Jeg har det problem, at jeg spinder med Clioen," sagde cykelrytteren inden søndagens finale på FDM Jyllands-Ringen, hvor han allerede på løbet første omgang eksemplificerede problemet ved at gentage præstationen. "Jeg synes, at man får kæmpestor respekt for dem, som kører DTC. Det er altid svært for folk udefra at bedømme det. Man kender ikke sporten, hvad kræves der, hvad teknik bruges der? Der er også en masse teknik i at køre cykelløb, men fra at man kører fra Århus til Padborg, og så til at man kører her på en racebane - jeg siger bare velbekomme! Men det er skægt!"

Resultaterne var ikke værd at skrive hjem om, men det var oplevelsen på racerbanen til gengæld.
"Det er en sportsgren, man kun kan blive bidt af, og jeg må indrømme, at jeg er blevet bidt af den," fortsætter Jesper Skibby, der mener, at han har kunnet udnytte visse ting fra cykelsporten. "Der er masser af ting, jeg kan tage med. Mentaliteten og den der aggressivitet, der også skal til, samtidig med, at man skal have kontrol over nogen ting. Der hvor det kniber er jo meget af det tekniske, men det må jo komme. Men nu er jeg blevet bidt af det."

Hans teamkammerat for weekenden har derimod været bidt af motorsporten i endnu længere tid. Det er Beskæftigelsesminister Claus Hiort Frederiksen, der fejrede sin 57 års fødselsdag med at køre sit allerførste motorløb.

"Nu er jeg jo en amatør blandt professionelle, og jeg har fået mit livs drøm opfyldt, og det er en kæmpe oplevelse. Det er bare perfekt, som man går til biddet på, og så er det jo lidt synd, at en amatør som jeg falder igennem, men det skal jeg jo, når jeg mødes med de hårde drenge," siger den politiske racerentusiast, der hvert år er til Formel 1-løb sammen med sine sønner. Men det er nu engang noget helt andet, når man selv skal sidde bag rattet af bilen.
"Jeg beundrer aggressiviteten hos kørerne, hvor de går lige ud på banen og fyrer den af, mens jeg jo er lidt forsigtig. Når jeg kører 25 omgange, så bliver de sidste omgange rigtig gode, men det er bare lidt for sent, når løbet er på ti omgange!"

I begge weekendens løb på FDM Jyllands-Ringen lukkede Claus Hiort Frederiksen leddet. Alligevel har han et håb om, at mange flere kan prøve det samme.
"Jeg vil ønske, at mange unge mennesker vil kunne få mulighed for at prøve kræfter med organiseret motorsport, for vi ser jo for ofte folk, der ikke kender deres grænser i trafikken, og det er denne her sport helt fantastisk god til. Når jeg kører herfra i dag, så jeg bestemt et bedre menneske færdselssikkerhedsmæssigt," slog Claus Hiort Frederiksen fast.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 05/09/04 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •