Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Pirelli Super Cup

Interview med Jesper Carlsen

Porsche Cup 
12/07/01 

Jesper Carlsen er blandt de specielt udvalgte kørere som bliver støttet af Brask Management.
Han ser det selv som sit højdepunkt i sin karriere, at han kan få lov til at etablere sin karriere gennem Brask Management, det giver muligheder de fleste kun drømmer om.
 

Vi tegner et portræt af det unge talent

"Jeg må være ret skør for at være så vild med min sport og leve som jeg gør. Min vilje er dog meget stor og jeg knokler på med alt, hvad jeg giver mig til. Jeg tror, at det er derfor, at jeg laver det jeg gør" sådan beskriver Jesper Carlsen sig selv.

Han blev født i Varde den 11. december 1977. Hans far kørte Rallycross, så Jesper voksede op i motorsports miljøet. Det fangede den unge Jesper og han begyndte at køre go-kart som 8-årig. Det gik godt, så han fortsatte. Jesper kan i dag, på trods af sin unge alder, se tilbage på en lang række serier han har prøvet, go-kart, Formel Ford, Formel Renault, Palmer Audi, Eurocar, Formel 3, Rallybil og Sportscar er blandt de racere hvor han har sat sig bag rattet.

Når man har prøvet så meget og kun er 24 år, må det jo betyde at man har måttet ofre en del, men som Jesper siger: "jeg syntes race vægter meget til det positive, så jeg lider ikke nogle afsavn". Heldigvis er de fleste forstående, specielt kæresten som har været sammen med Jesper i fem år, men også vennerne. "De syntes selvfølgelig, at det er lidt kedeligt, at jeg ikke drikker med dem i byen. Men de kan nu godt lide at komme på besøg i London" fortæller Jesper.

Race er en usikker karriere, det ved Jesper godt og han kan heller ikke leve af den på nuværende tidspunkt, men som han er sikker på at " hvis det er noget man meget gerne vil, så kan man også få det til at lykkedes".

Og race er hvad Jesper vil. " Det er en passion. Jeg føler, at jeg er på hjemmebane når jeg kører. Det er noget jeg føler, at jeg er meget god til og det giver en personlig tilfredsstillelse" fortæller Jesper til Motorsporten.DK.

Idoler har Jesper ingen af. Som han selv siger med et glimt i øjet: "Jeg ser et stor lys i mig selv!", men han mener dog at Kiesa er god. "Det er der ingen, der kan tage fra ham. Held og lykke til ham" lyder det fra Jesper.

Opbakningen i Danmark? " Jeg syntes den er meget god, men der skal arbejdes hårdt for det. Nogle gange for hårdt, men det er et lille land, hvor folk er bange for at stille sig ved siden af køen, og det kunne være rart, hvis det blev lavet om på det."fortæller Jesper med en opfordring til det danske erhvervsliv "Dermed ment, at de store bosser i dansk erhvervsliv skulle tage at vise, hvad de duer til og dermed putte nogle kroner i motorsport, som har meget at give tilbage".

2001 sæsonen er for Jesper startet og i år kører han Porsche Pirelli Supercup for Starracing / Martin Flitton Racing.
Porsche Pirelli Supercup er support race til Formel 1, og for Jespers vedkommende er det muligheden for at vise hvad han duer til. Derfor har han fået en personlig træner, som sørger for at han er "fit for fight" for hans mål for sæsonen er at vinde.


(Foto: Grand Prix Photo)

Og om fremtiden siger Jesper: "Med denne kontrakt jeg har fået i forbindelse med Porsche Pirelli Supercup har jeg alle muligheder i verden. Motorsport er kommercielt og det er vigtigt med et godt PR team bag dig. Med i min aftale får jeg nogle af de bedste PR folk i England. De laver PR for en del kendte popstjerner o.s.v.. Nu går jeg måske hen og bliver kendt!!!".

Ja hvem ved! Alle veje står åben for det unge talent.

Du kan besøge Jesper Carlsens officielle hjemmeside på www.jespercarlsen.com.

Melanie

Læs mere om:
  • Jesper Carlsen
  •      D4 Enterprise Solutions