Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

USA's GP - Set og sket - bunden

Formel 1 
21/06/04 

Blandt de nederste fem kom der igen points på kontoen, det betød at McLaren er rykket op i top 5 igen. Minardi fik det første point i mere end 2½ år.
 

Glæde hos Minardi der for første gang siden Mark Webber for 2½ år siden senest scorede point til teamet. Og så fik Toyota deres hidtil bedste placering i år.

Sauber - 15 points:
Sauber må se sig passeret af McLaren der igen fik begge biler i mål i pointene. Forskellen er dog kun på 2 points og kan Sauber forsætte den form som desværre for dem blev afbrudt i USA, er der måske chance for at komme i top 5 igen. Det gik galt for Felipe Massa allerede i den første svingkombination efter starten. Pludselig holdt Christian Klien i Jaguar på tværs foran ham og Massa havde ingen chance for at undgå at køre ind i Kliens bil, og så var det slut. Fisichella var ikke involveret i hændelsen, men benyttede i stedet den efterfølgende safetycar periode til at få mere benzin på bilen. Han havde sit hyr med at overhale Nick Heidfeld hvilket dog heller ikke lykkedes. På omgang 48 punkterede hans bil og under tilbageturen gik der noget galt i bilen. Få omgange senere måtte Fisichella udgå med en hydrauliklækage. En noget uheldig weekend for Sauber.

Toyota - 8 points:
Toyota fik fordoblet deres pointscore da det lykkedes for Panis i sit jubilæumsløb nr. 150 at komme i mål på femtepladsen. Cristiano da Matta blev offer for ulykken i andet sving da han blev ramt bagfra af en anden bil. Det lavede så meget skade på bilen at han i resten af løbet - indtil han udgik - havde store problemer med gearkassen og gearskiftet. Panis kørte et rigtig flot løb og kom i mål som nr. 5. Og for første gang i denne sæson var han på omgangshøjde med vinderen da løbet blev flaget af. Det lader til at Mike Gascoyne allerede har tryllet væsentlige forbedringer frem i bilen. I teamet var man lidt skuffet over at da Matta ikke kom i mål, men blev offer for en påkørsel der ødelagde bilen så meget at han ikke kunne fuldføre.

Jordan - 5 points:
Også Pantano røg i "fælden" i det andet sving hvor flere andre biler også måtte udgå fra. Han havde ellers lavet en god start og havde hentet nogle placeringer men så var det slut. Heidfeld var mere heldig og undgik at blive involveret. Han kom langt frem i rækkerne og lå faktisk til at slutte i pointene da motoren sagde stop. Årsagen er endnu ikke klarlagt. Så det var et skuffet team der nu kan pakke deres udstyr sammen og tage hjem. Forhåbningerne til især Heidfeld var ellers store som løbet skred frem.

Jaguar - 3 points:
Jaguars løb var meget lig Jordans. Christian Klien udgik i første sving, mens Mark Webber havde kørt sig op i pointene undervejs, men udgik med en meget defekt motor. En olielækage er opgivet fra teamet som årsag til at Webber udgik. Men inden havde han sit at kæmpe med. Nogle af de mange vragdele fra især Ralf Schumachers uheld ødelagde en del af frontvingen på Webbers bil, ligesom bargeboardet foran luftkasserne til den ene af kølerne blev ødelagt. Noget af det kunne de reparere nødtørftigt i pittet, men olielækagen kom i vejen. Igen en skuffelse for Jaguar som ellers havde sat forhåbningerne lidt op da Mark Webber kørte med en forbedret Cosworth motor denne gang.

Minardi - 1 point:
Der blev festet i det lille Minardi team efter løbet i aftes. Sæsonens første point kom i hus, kørt hjem af Baumgartner. Og selvfølgelig fejrede man det, men man er i teamet også klar over at det kun lykkedes fordi der var et enormt stort mandefald i feltet. Bruni udgik på første omgang sammen med flere andre i første sving. Baumgartner derimod undgik med nød og næppe at udgå. Han ramte ellers en af Jordan bilerne men holdt sin egen bil kørende. Det store mandefald klarede skærene denne gang for Minardi. Paul Stoddart var selvfølgelig jublende lykkelig, men får i samme forbindelse også indføjet at man også har tankerne hos Ralf Schumacher der kom så gruelig galt af sted. Paul Stoddart siger også at man er glad for at Ralf Schumacher tilsyneladende er sluppet godt fra uheldet. Baumgartner er dermed den første ungarer til at score point i Formel 1. Motivationen har altid været i det lille team, og mon ikke at det ene point i 2½ år forstærker den yderligere.

Dons

Læs mere om:
  • 20/06/04 - Indianapolis Motor Speedway - Formel 1
  •