Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Europas GP - Set og sket - bunden

Formel 1 
02/06/04 

Her i sæsonens syvende GP skete der igen noget i bunden af ranglisten. Dog ikke så meget som i det sidste GP. Denne gang var det Jaguar der fik points.
 

Efter at begge McLaren biler udgik, fik de andre teams blandt de nederste fem en ny chance for at få points, det var dog kun Jaguar der formåede det, men med 2 points i hatten er der nu kun 3 points mellem nr. 6 på listen, McLaren og nr. 9, Jordan. Disse fire teams er nu i tæt kamp.

McLaren - 5 points:
McLaren hævder selv at de er på vej frem, og i kvalifikationen så det da også ud til det. Men det kræver at motorerne kan holde. David Coulthard oplevede at to motorer gik døde i løbet af weekenden, og Kimi Raikkonen "kun" én motor. Men det er et problem for teamet. Indtil en nærmere undersøgelse har fundet sted, mener man i teamet at det var en sending stempler der har været fejlbehæftede, men det er endnu ikke fuldt afklaret. Men for at komme videre skal bilerne holde til målstregen og det kniber det altså stadig med. Forhåbningerne til den nye MP4-19B er store, men motorerne skal altså også kunne holde.

Toyota - 4 points:
Det var næsten ren nedtur for Toyota efter at man havde fået sæsonens første points i Monaco. Cristiano da Matta blev ufrivilligt offer for Williams kørernes ikke planlagte møde i første sving. Panis derimod fuldførte, men uden for pointene. Starten for Panis var for så vidt god nok, men Toyota siger selv at de har et problem med at få etableret et ordentligt vejgreb. Det giver bl.a. et større dækslid, og det var også det store hovedproblem for Toyota og Panis denne gang. Straffen for at køre lidt konservativt for at spare dækkene lidt, er at man ikke kunne holde tempoet godt nok. Det benyttede de teams som kørte på to stopsstrategi sig af. Men man har langt fra opgivet endnu. Der foregår en stadig udvikling af bilen. Og mon ikke Mike Gascoyne snart får tryllet lidt ned i bilen, så den bliver hurtigere og bedre.

Jaguar - 3 points:
For en gangs skyld fik Jaguar begge deres biler i mål. Mark Webber kom ind på en syvendeplads og tjente 2 points til ham selv og teamet. Dermed er Jaguar rykket en plads op og har igen skubbet Jordan teamet ned på næstsidstepladsen. Christian Klien mente selv at han blev holdt tilbage af Montoya undervejs i løbet, men sagde også at det havde været en god duel mellem de to. Desværre for Christian Klien uden points. Mark Webber derimod fik solen til at skinne lidt lysere over det efterhånden noget trængte Jaguar team. Han havde lidt problemer med koblingen da starten gik, men fik kørt sig op på syvendepladsen gennem løbet. Han oplevede at bilen faktisk blev bedre og bedre efterhånden som løbet skred frem. Jaguar teamet er blandt de teams som i denne uge tester på Silverstone i forberedelserne til de to løb i nordamerika.

Jordan - 2 points:
Også begge Jordan bilerne kom i mål. En lille sejr, men desværre uden points. Tilsyneladende har teamet fået forbedret holdbarheden på bilerne. Tilsyneladende fordi at Pantano de sidste 25 omgange havde problemer med gearskiftet i bilen, hvilket gjorde at han ikke kunne holde det tempo han havde kørt med tidligere. Nick Heidfeld var i stand til at køre lige op med flere af konkurrenterne. Klien og han havde en god duel undervejs, ligesom Heidfeld i den sidste del af løbet, duellerede ganske godt med Felipe Massa. Heidfeld formåede dog ikke at komme forbi. Men er Jordan på rette vej, det vil de næste GP'er afsløre.

Minardi - 0 point:
Der er også gjort fremskridt hos Minardi. Også her kom begge biler i mål. Og igen var det Bruni der sluttede bedst af de to. Begge kørere klagede lidt over dækkene efter løbet, som de mente var ved at danne blærer hvis de kørte det bilen egentligt kunne. Men mon ikke der så er et problem med opsætningen af bilen i stedet. Ingen af de andre teams har klaget over denne skavank med dækkene i dette GP. Noget tyder dog på at også Minardi er på rette vej. Men nullet er der stadig.

Dons

Læs mere om:
  • 30/05/04 - Nürburgring - Formel 1
  •