Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Den Blå Avis MC 600 Challenge

Steven Tirsgaard vandt sin første Padborg Park-start

MC600
Challenge 

15/05/04 

Tre kørere kæmpede om førstepladsen i motorcyklernes pre-finale
Det blev Den Blå Avis MC600 Challenge, som fik æren af at køre årets første løb på den nye danske racerbane, Padborg Park, og den ære administrerede landets bedste to-hjulere på bedste vis. Lørdagens pre-finale blev således en meget spændende affære, hvor tre forskellige kørere skiftedes til at føre løbet, som bestemmer startopstillingen til søndagens finale.
 

Det var den forsvarende mester Kim Philip, Blommenslyst, som gik i front fra start foran Steven Tirsgaard, Give, og Søren Hole, Kalundborg, og det blev hurtigt klart, at det var mellem disse tre kørere, at kampen skulle stå. Ved afslutningen af første omgang udbremsede Søren Hole således Steven Tirsgaard, hvorefter han begyndte at lukke hullet til løbets førende.

Tre omgange senere var sjællænderen klar til sit første angreb, og selv om det lykkedes Kawasaki-køreren at komme forbi, så kunne han ikke trække fra sine to forfølgere, selv om Steven Tirsgaard nu lagde pres på Kim Philip og efterfølgende passerede fynboen. Trioen fortsatte med at ligge tæt, indtil der manglede to omgange, for her udbremsede Steven Tirsgaard så Søren Hole. Den unge Give-kører indtog hermed for første gang løbets føring, som han holdt til det ternede flag.

"Det forløb udmærket," sagde den glade vinder minutter efter, at sejren var i hus. "Jeg havde ikke kørt på en 600er her før, så det var lidt svært i starten, for vi vidste ikke, hvilke gearinger vi skulle køre med, men jeg synes faktisk, at vi ramte det helt godt. Det virkede suverænt her i løbet. I starten vidste jeg ikke helt, hvor jeg skulle bremse for enden af langsiden, og hvor sent jeg kunne gøre det, og så var det jo godt at have nogle af de andre foran, som man kunne lure lidt af."

Søndag middag gælder det så weekendens finaleløb i Den Blå Avis MC600 Challenge, og her forventer Steven Tirsgaard, at han også kan komme øverst på podiet.

"Jeg skulle gerne kunne gentage det i morgen i finalen, for jeg skulle gerne kunne køre lidt stærkere," sagde en glad Suzuki-kører.

Pre-finalen var i øvrigt kendetegnet af mange gode dyster, og således måtte sidste års treer i serien, Nicolai Sørensen, Thisted, kæmpe hårdt, inden han kunne erobre fjerdepladsen fra Thomas Harding Nielsen, Slagelse.

Resultatet af pre-finalen for Den Blå Avis MC600 Challenge ved Padborg Open:

1. Steven S. Tirsgaard - Suzuki - 11m07,727s
2. Kim Philip - Suzuki - 11m09,160s
3. Søren Hole - Kawasaki - 11m10,694s


Steven Tirsgaard (31) kæmpede sig forbi Søren Hole (28) og vandt
(Foto: Birger Vilen)

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 16/05/04 - Padborg Park - MC600 Challenge
  •