Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroen SAXO Cup

Hartmann-Racing's bedste weekend

Saxo Cup 
05/09/03 

Jyllands-Ringens Grand Prix blev den til dato bedste weekend for Hartmann-Racing nogensinde.
 

Vi havde om tirsdagen kørt ca. 5 test pass under DARC´s arrangement, vi havde imidlertid problemer med bilen og fandt heldigvis fejlen op ad dagen, nemlig benzinpumpen - Så var vi klar til at teste.

Vi var dog i tidsnød og til vores store held tilbød Marco at checke hvad han syntes om bilen - vi gav Marco noget af vores test tid, til gengæld fik vi puttet data i "Stacken", som kunne hjælpe os på vej. (Tusind tak for hjælpen Marco).

Marco kørte en kanon tid på totalt nedslidte dæk, så vi blev klar over at tiderne skulle hentes "bag rattet". Vi havde desuden problemer med at vi flatspottede vores dæk, så en anden beslutning var at skifte bremseklods fabrikat.

Efter en lang testdag var vi klar.

Vi drog hjem og besluttede at lave nogle meget små justeringer på bilen, så var vi klar til week-enden.


Hans Hartmann.
(Foto: Saxo Cup)

Tidtagning 1 startede på regndæk, banen sejlede i vand og det føltes som en stor gang udskridning med masser af kontrastyring og speederregulering, heldigvis fik vi 2 gode omgange derude hvor bilen kørte som en drøm, vi formåede i den anledning at sætte en 4 bedste tid, Juhuuuu.

Det blev nu lørdag og vi skulle køre Tidtagning 2, banen var nu tørret op og trods ihærdig kæmpen blev vores startplacering dårligere jo længere vi kom ind i tidtagningen, den endte på en skuffende 14. plads, vi havde en formodning om at vores hjulindstilling og dæktryk ikke passede til den danske sensommer.

Lørdag eftermiddag var det tid til 1. løb, jeg var bare spændt og meget nervøs for at jeg ikke kunne holde tryk nok på kedelen til at slutte over en plads som min tid 2 havde givet mig, nemlig en 14. plads, min frygt skulle vise sig ubegrundet. - Der blev besluttet få minutter før løbet af der skulle regndæk på bilen.

Klar til grøn lys, jeg holder lige bag Jesper Davidsen, med Marco på venstre side og Brian Mikkelsen skråt til Venstre - Bag mig er Jørgen Vestergård og skråt bag er Leif Horsted klar.

Jeg er godt nok kommet op blandt de hårde drenge. Løbet er 15 sek. fra Start.

Grønt Lys og starten går, jeg trækker ind mellem Brian og Marco med Jesper Davidsen på vej ind til venstre, øjner et hul og jeg er straks bag Brian og på 2. pladsen, Jesper må give sig. Jeg følger Brian tæt op ad publikums langsiden, om lidt skal vi til venstre, Brian vælger at køre bredt ind i svinget og jeg kan ikke lade være at gribe chancen, det er jo ikke hver dag man får muligheden.

Jeg dykker ind og skærer svinget, Brian og Jeg krydser spejle og der bliver byttet lidt lak, og pludselig er jeg på 1. pladsen. Brian er dog ikke sådan at ryste af så han holder gas på, jeg oversatser på vej ind i det nye stykke og han overtager igen på vej gennem svinget.

Jeg er på hjul af Brian et par omgange og får igen fronten nede på det nye stykke hvor Brian´s bil gør knuder. Jeg fører sørme igen, jeg får den super oplevelse at køre i Front et par omgange (det er godt nok underligt, noget a´la Palle alene i Verden) - Mine dæk begynder at give problemer idet banen er tørret op og jeg er på regndæk, Lidt efter lidt falder jeg tilbage for mine dæk er bare færdige, jeg ender på 6 pladsen tæt jagtet af Palle Navntofte som var lige ved at give mig en plads længere nede.

Alt i alt fik mit løb en god udgang, jeg fik en 6. plads - der var MASSER af skulderklap fra Saxo folket over min kørsel (Tusind tak for det alle sammen), det luner.

Jeg drog hjem Lørdag aften med et hoved der summede af selvtillid, jeg kunne næsten ikke få armene ned, om natten rumsterede mit hoved, jeg kørte nok 500 omgange på Jyllands Ringen den nat.

Søndag drog vi af sted igen, og nu var jeg tændt, vi små justerede bilen og snakkede banen igennem, jeg fik som altid et godt råd med på vejen af Hans Jørgen Andersen (Gravballemanden), som har hjulpet mig meget for at få optimeret linierne.

Klar igen til start, der var både familie, venner og sponsorer ude at kigge på så der skulle gives gas. Vi kører ud på slicks - Min startplacering er nummer 14 - Starten går og jeg øjner et spor på langsiden og vælger den brede vej rundt - efter svinget er jeg på 9 pladsen, hu hej det rykker, jeg holder pladsen ind på det nye stykke hvor vi får det gule flag og SC skiltet, der er sket noget ? - Vi når ned på det lange venstresving hvor Kaj Verner Randrup komme blæsende , han har ikke set "overhaling forbudt" skiltene - Jer mister en plads og er på 10 pladsen. Vi når rundt til publikumslangsiden og ser at Camillas bil er væltet rundt, heldigvis er der ikke sket nogen personskade. Vi kører med Safetycar nogle omgange hvorefter løbet startes igen, så skal der kæmpes.


Hans Hartmann.
(Foto: Saxo Cup)

Jeg føler at bilen kører som en drøm, så der bliver holdt fart på øsen, Stille og rolig avancerer jeg gennem rækkerne og er pludselig på hjul af Jesper V. Jeg har fat i ham op ad langsiden, jeg ligger ud til overhaling og det lykkedes mig at komme forbi efter en super bremseduel, nu var jeg på 6 pladsen.
Jeg var på hjul af Leif og Palle som kæmpede bravt, mon ikke de to skulle kæmpe så bravt at de glemte mig, så kunne jeg liste forbi. Ganske rigtig der gik kamp i det og Leif røg af banen og jeg var nummer 5, så var Palle næste madding, desværre lykkedes det ikke, Palle er ikke sådan at overliste, så jeg kører i mål som en lykkelig nummer fem, da jeg senere erfarer at jeg får endnu en placering idet Jesper Davidsen bliver "disket" får jeg min absolut bedste placering nogensinde nemlig en 4. plads

HURRA - Status for en nybegynders weekend: laver en 4. bedste tid i tidtagning, har kørt i front som nummer 1, blevet nummer 6 og blevet nummer 4 i løb.

Der er som at vinde i Lotto.

Så en stor tak til alle for en god weekend, en extra Stor tak til mine mekanikerne for et godt stykke arbejde.

Hans Hartmann Petersen
SAXO # 10


Læs mere om:
 • 31/08/03 - Jyllandsringen - Saxo Cup - Saxo Cup
 •  
   

  Citroen SAXO Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her