Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Swedish Touring Car Championship

Flash og Rustad indhenter favoritten Ekblom

Swedish
Touring Car
Championship 

02/09/03 
Yokohama

De to forfølgere deltes om guld og sølv i Newsracet på Ring Knutstorp i weekenden
Janne 'Flash' fortsatte sæsonens gode takter, og var hurtigst i kvalifikationen til søndagens sprintløb, og selvom Super Polen ændrede lidt på startopstillingen, var det klart at Flash var på jagt efter mesterskabsførende Ekblom.
 

- Jeg er lige overrasket hver gang, sagde Janne Flash om kval'en, men det virker som om jeg kan udnytte det sidste bedre end de andre, fortsatte han.

I Super Pole var det dog skåningerne, der for sig af retterne. Som vi skrev i optakten til weekendens løb, var Rosenblad og Stureson i absolut topform efter deres præstationer på Gelleråsen. De to hurtige sydsvenskere udnyttede bedst en fugtig Knutstorp i Super Polen, og tog sig af første startrække med Sturesons Seat først.

Da starten gik, stod Stureson helt stille, og Rosenblad kunne indtage sin, nu, vante førsteposition. BMW-køreren fra Lund blev efterfulgt af norske Tommy Rustad, indtil den tidligere High Class Racing-kører angreb Rosenblad og skubbede ham af banen.

Helt efter bogen om spændende standardvognsracing, kom Janne Flash i mål som nummer to, forfulgt af Fredrik Ekblom, der 'indrømmede' at han kørte taktisk. Det psykologiske spil har været i gang længe..

Resultat af sprintløbet:
1 - Tommy Rustad
2 - Jan Flash Nilsson
3 - Fredrik Ekblom
4 - Tommy Kristoffersson
5 - Tomas Engström
6 - Richard Göransson
7 - Magnus Krokström
8 - Tobias Johansson
9 - Johan Stureson
10 - Calle Rosenblad
11 - Robin Rudholm
12 - Patrik Ernstsson
13 - Mattias Andersson

Flash og Rustad deles om pointene
- Ekblom dansede regndans Det var enten-eller før hovedløbet søndag. Regn- eller tørvejrsdæk? Alle, undtaget KMS-Audi'erne, kørte ud på gridden på slicks. KMS nåede ganske enkelt ikke at bestemme sig, og holdt vejret i håb om regn.

Starten tog Tobias Johansson fra sin pole, takket være ottendepladsen i sprintet. Men det varede ikke længe inden Göransson, Flash og Rustad indtog de første pladser. Banen tørrede mere og mere, og Johansson, Kristoffersson og Ekblom kunne nu for alvor på omgangstiderne se konsekvensen af deres beslutning.

Flash, Rustad og Göransson havde fået et stort hul ned til Krokström på fjerdepladsen, Ekblom var på en tolvteplads. Unge Richard i BMW fik kontakt med Rustad, kørte forbi, og satte jagten ind på Flash S60 Racings Volvo. Trods at det begyndte at dryppe lidt igen, lykkedes det fighteren Göransson at komme forbi Flash, men det ene forhjul ville nu selv bestemme hvilken vej det skulle vende, og Göransson falder et par placeringer ned i tabellen.

Kort før mål kommer Rustad atter op til Flash, og de er også nærmest side om side over målstregen, i et løb der ikke kunne være bedre - i hvert fald med tanke på mesterskabets fortsatte spænding.

Krokström i den anden Volvo holdt tredjepladsen i mål, foran Stureson i Seat og Göransson, der lige nøjagtigt lykkedes med at hive BMW'en i mål. Efter løbet bliver 'Kroken' dog frataget sin plads på podiet for at have kørt for hårdt - han bankede op i Engströms Honda under en overhaling - og Stureson får med bronzepladsen lidt oprejsning for skuffelsen på Gelleråsen, hvor en ellers sikker sejr forsvandt samme vej som motorens gejst.

For Janne Flash i sin privatsatsning gælder nu kun én ting:
- At vinde, nu skal Ekblom få lov at køre for det. Det bliver hårdt, men det går lige.

Resultat af hovedløbet:
1 - Jan Flash Nilsson
2 - Tommy Rustad
3 - Johan Stureson
4 - Richard Göransson
5 - Tommy Kristoffersson
6 - Patrik Ernstsson
7 - Mattias Andersson
8 - Magnus Krokström
9 - Tomas Engström
10 - Tobias Johansson
11 - Fredrik Ekblom
12 - Calle Rosenblad
13 - Robin Rudholm

Mesterskabet før finalen på Mantorp Park:
1 Fredrik Ekblom, Audi, 200
2 Jan Flash Nilsson, Volvo, 170
3 Tommy Rustad, Opel, 161
4 Tobias Johansson, Audi, 135
5 Richard Göransson, BMW, 128
6 Tomas Engström, Honda, 123

Husk at se STCC på TV4 onsdag den 3. september klokken 23:00

Bo Skovfoged

Læs mere om:
  • 31/08/03 - Ring Knutstorp - Swedish Touring Car Championship
  •  
     

    Swedish Touring Car Championship nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: