Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Michel Nykjær: 'Le Mans er min største drøm'

Danish
Touringcar
Challenge 

01/09/03 

Fysikken forhindrede hurtigt Grand Prix-vinderen at forfølge Formel 1
Michel Nykjær, Tappernøje, blev lørdag eftermiddag en sensationel vinder af syvende afdeling af Danish Touringcar Championship på den nye, udvidede FDM Jyllands-Ringen.
 

Men vejen til denne sejr har været lang og besværlig, for først skulle der flere forsøg til, inden han i denne sæson endelig kunne sætte sig til rette i en fuldblods-DTC-racer. Og da han så endelig kom ud at køre i bilsportens superliga, var der stadig problemer og forhindringer.

Imidlertid viser vores ni skarpe spørgsmål til den nyeste DTC-vinder, at det ikke har været den eneste forhindring, sydsjællænderen har stødt på i sin rejse mod motorsportens top.

Hvilke tre ting ville du tage med til en øde ø?
Jeg vil tage asfalt med til at bygge en bane, og så vil jeg også tage min racer og mine mekanikere med, for så kan vi ligge og køre race hele tiden på en øde ø.

Hvad ville du gerne være, da du var lille?
Jeg voksede rimeligt hurtigt, da jeg begyndte at tænke på race, så jeg kunne se, at jeg nok ikke kunne nå i Formel 1. Det, jeg nok gerne ville, var at komme til at køre 24 timers Le Mans - det er min største drøm.

Hvem er din favoritracerkører?
Det tror jeg faktisk er Jan Magnussen. Jeg synes, at han gør et utroligt godt arbejde hver gang, og han er utrolig flink at snakke med, for nu kender jeg ham lidt fra dengang, hvor vi kørte go kart. Han er flink, og han er dygtig. Ja, så er der selvfølgelig også Schumacher, men i DTC vil jeg sige Jan Magnussen.

Hvad er din favoritracerbane?
Jeg har egentlig ikke nogen. Alle baner er sjove at køre på, og det er sjovt at komme ud på nogle nye udfordringer. Man kan måske godt sige, at Jyllands-Ringen er min favoritracerbane, fordi det er dejligt, når der 15-20.000 publikummer. Det er en fornøjelse, næsten som at lave et show i et cirkus. Det er bare sjovt.

Hvad er den bedste racerbil, du har kørt?
Jeg har kørt to. Den Seat Toledo, jeg har kørt i DTC, er rigtig god, og det er nok min favoritracerbil. Men jeg har kørt i en Porsche GT3 RS med 420 heste, og den sparker røv, så den er også sjov.

Har du et fast ritual, som du gennemgår inden hvert racerløb?
Nej, det har jeg egentlig ikke. Hvis jeg ligger lidt nede i rækkerne, så er mit ritual bare at komme frem. Jeg har ikke noget med at binde snørerne på en bestemt måde. Bare at gå lidt for mig selv og drikke lidt vand, så har jeg det bedst.

Hvilken person har betydet mest for din motorsportskarriere?
Det har min far. Han har altid støttet mig, og hvis jeg har nogle problemer, kan jeg altid komme til ham. Da jeg var tre uger gammel, lå jeg i en barnevogn ovre på Jyllands-Ringen, hvor min far kørte, og der kunne jeg høre støjen, så han har hjulpet mig altid. Han ved alt om race. Det er ham.

Hvis du havde en kæreste, og hun var en bil, hvilken model skulle hun så være?
Så tror jeg faktisk, at det skulle være en Porsche, for den har nogle utroligt flotte former, og så er den hurtig, og så er den utroligt pålidelig og stabil.

Hvis ikke du var blevet racerkører, hvad var du så blevet?
Det ved jeg faktisk ikke. Nu er jeg jo mekaniker, men måske en slags sælger.


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her