Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault 2000 Danmark

Formula Renault mesteren kåret

FR 2000 DK 
01/09/03 

Formula Renault 2000 DanmarkTom Pedersen vinder af Scandinavia Formula Renault Cup 2003
Det lykkedes Tom Pedersen fra Christiansfeld til Jyllands-Ringens Grand Prix her i weekenden at vinde mesterskabet, trods der stadigvæk restere to afdelinger.
Samtidig var det også Team FormulaSports første mesterskab i Formel Renault 2000.
 

Tom Pedersen eneste opgave til Grand Prixet vat at køre taktisk, og dermed sikre sig mesterskabet.
Tom kunne med en samlet fjerde plads om lørdagen og en pole til søndagens løb, samt en anden plads i søndagens løb opnå så mange point at den nærmeste rival Jesper Wulff Lauersen ikke kan true Tom mere.
Ligeledes fik Team FormulaSport, om søndagen, begge deres kører på podiet, i det Kasper Andersen kørte en flot tredje plads hjem.

Tom Pedersen:
Første tidskørsel var så kaotisk, at det kun blev til to omgange, og en fjerde plads, idet løbsledelsen stadigvæk ikke havde lært lektien fra Padborg Park, med ikke at blande Formel Renault og Formel Ford sammen i tipskørselen.
Dette problem blev dog løst til anden tidskørsel hvor jeg meget ubesværet besatte pole med 0,3 sek.
Løbet om lørdagen var ikke det bedste jeg havde kørt, men jeg kørte kun for pointene, da jeg så at Jesper Wulff var ude røget af banen. Så det blev til en fjerde plads.
Løbet om søndagen havde jeg valgt at ændre min start placering til ydre banen, da vejret var meget ustabilt. Da starten gik var hele banen knas tør, så strategien var ikke optimal. Jeg pressede meget på for at komme forbi Jesper Wulff, som ikke var ret hurtig, men med et gult flag for enden af langsiden, og en safety car i løbet, samt en meget defensiv kørsel fra Jespers side var det mig ikke muligt at passere ham. Men min anden plads var også mere end nok til at sikre mig det samlet mesterskab.


Tom Pedersen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Kasper Andersen:
Til første løb startede jeg sekser og sluttede femmer på en regnvåd bane. Til anden tidskørsel manglede jeg blot et hundrede del af et sekund for at hold i forreste startrække. Men en tredje plads var også tilfredsstillende for mig.
I løbet om søndagen fangede jeg de to førende biler med Jesper Wulff og Tom Pedersen. Men til slut i løbet, kørte Jesper Wulff og spærrede så meget, at hele feltet kom op bag mig. Men jeg bevarede roen og holdte min tredje plads hjem.

Derved var jublen stor i Team FormulaSport lejren. Begge kører på podiet, samt et mesterskab i hus.

Tom Pedersen blev af teamet hyldet ved at blive oversprøjtet med champagne. Efterfølgende tog Tom Pedersen initiativ til at hylde teamchef Henrik Jacobsen, med en spand fuld vand!

Team FormulaSport


Læs mere om:
  • Tom Pedersen
  •