Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

American Le Mans Series

Champion Audi vandt på Road America

ALMS 
26/08/03 

American Le Mans SeriesEndnu engang var det en Audi der vandt ALMS løbet, men denne gang var det ikke Jöest men derimod Champion Audien med JJ Lehto og Johnny Herbert, og dermed har det team vundet 2 løb i denne sæson.
 

Andy Wallace og Chris Dyson kom ind på anden pladsen i deres LMP 675 Dyson Racing Lola EX257-MG.

Men vigtigst af alt var det at danske Jan Magnussen vandt GTS klassen ved at overhale den gule Chevrolet Corvette C5-R på sidste omgang, og dermed viste Jan at den røde Ferrari ikke helt har tabt pusten.

GT klassen fik en overraskende vinder idet Michael Petersen-White Lightning Porsche 911 GT3 RS tog deres første sejr med Johnny Mowlem og Craig Stanton bag rattet.

JJ Lehto og Johnny Herbert vandt som skrevet deres andet American Le Mans Series løb i denne sæson, da de natten til mandag dansk tid kørte først over målstregen.
De førte 51 af de 79 omgange i det 2 timer og 45 min. Lange løb. Det vat Herbert som kørte forbi Marco Werner på 29 omgange og dermed bragte teamet i spidsen for løbet, og Champion teamet slap ikke denne førring resten af dette løb

Werner og Frank Biela kæmpede med bilen løbet igennem, og det blev ikke bedre da de fik et problem med starter boxen ved et pitstop. Alligevel lykkedes det Jöes teamet at komme ind på en 3. plads i LMP900 klassen, efter en Panoz.

LMP675 klassen var igen spændende og i starten af løbet førte Butch Leitzinger LMP675 klassen i en Dyson Racing Lola EX257-MG, men på 6. omgang ramte han en Panoz LMP01 der blev kørt af David Saelens, og blev sendt af banen og han kom ikke videre i dette løb.
Det betød at Andy Wallace og Chris Dyson overtog scenen i LMP675 klassen og de vandt så LMP 675 klassen i deres Dyson Racing Lola EX257-MG.

Det bedste ved dette løb, set med danske øjne, er at Jan Magnussen og Brabham vandt GTS klassen da det lykkedes for Jan Magnussen at komme forbi Johnny O'Connell i Corvetten, på sidste omgang.
Det betød at Magnussen og Brabham fik deres første Ferrari sejr i GTS klassen.

Efter løbet udtalte Jan Magnussen:
"Jeg prøvede at komme forbi O'Connell da vi kørte under broen, men han smækkede døren, men hundrede meter efter bremsede jeg mig forbi den gule Corvette, og det betød at vi vandt"

Johnny O'Connell's kommentar efter løbet:
"Ferrarien var bare en lille smule hurtigere end os i dag, og derfor vandt de"

Michael Petersen-White Lightning Porsche 911 GT3 RS tog deres først GT sejr i ALMS, efterfulgt af Kevin Buckler og Cort Wagner i deres Racers Group Porsche

Den næste afdeling af ALMS mesterskabet køres på Laguna Seca, den 7. september.

Vejgaard

Læs mere om:
  • 24/08/03 - Road America - ALMS
  •      ASETEK SIMSPORTS