Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

ALMS GT Class

Magnussen vinder amerikansk gyser

ALMS
GT Class 

25/08/03 

American Le Mans SeriesMed en fantastisk overhaling på sidste omgang, sikrede Jan Magnussen sig sin og holdkammerat David Brabhams første sejr i Ferrari 550 GTS Maranello, da sjette afdeling af den Amerikanske Le Mans Serie blev afviklet på Road America sent søndag aften dansk tid.
 

Det var Jan Magnussens syvende sejr i Den Amerikanske Le Mans Serie, men hans første i år og hans første i GTS-klassen. Danskeren har nu sejret i Den Amerikanske Le Mans Serie hvert år, siden serien startede i 1999.


Jan Magnussen vandt sammen med David Brabham i denne Ferrari 550 Maranello på Road America.
(Foto: Prodrive)

Jan Magnussen spillede i høj grad hovedrollen i GTS-klassen i det 2 timer 45 minutter lange løb. Den hurtige dansker startede løbet fra fjerde startposition, men efter lidt under en times kørsel, havde han bragt Ferrari 'en i en kneben føring, hvorefter David Brabham overtog bilen. Brabham holdt føringen til andet og sidste pitstop, hvor han igen overlod bilen til Jan Magnussen. Corvette havde dog et bedre pitstop og med kun 25 min. Tilbage var det Magnussen og Brabhams ven og tidligere holdkammerat fra Panoz, Johhnny O'Connell, der førte løbet med 11 sek. "Hvis der er nogen, der kan køre den sejr hjem, så er det Jan (Magnussen - red.)" sagde David Brabham fra pitten.

Big Mag indledte en vild jagt på den sejrsvante og førende Corvette.
Danskeren måtte tage store chancer i den tætte trafik og med 5 min. Tilbage havde han indhentet O'Connell. Det udviklede sig til en drabelig duel, og da de to førende fik det hvide flag som tegn på, at de gik ud på sidste omgang, præsterede Jan Magnussen en af de overhalinger, der har gjort ham så populær. Johnny O'Connell gav dog ikke op og forsøgte igen at komme forbi danskeren, der holdt til presset og kunne køre sejren hjem 0,531 sek. Foran Corvetten.

"Jeg pressede Ferrari'en så hårdt, som jeg overhovedet kunne" sagde en jublende lykkelig Jan Magnussen efter løbet. "Vi kører ikke længere efter point (Magnussen og Brabham kan ikke vinde det samlede mesterskab, da de ikke har kørt hele sæsonen - red.), så jeg gik efter sejren. Jeg prøvede at placere mig, så Johnny (O'Connell - red.) ikke troede jeg ville forsøge at overhale der. Han hoppede på finten og så var det bare om at tage chancen. Jeg er virkelig glad på vegne af hele teamet. Vi har virkelig kæmpet hårdt for at slå Corvette. Vi har været tæt på et par gange og nu lykkedes det endelig".

Jan Magnussen's holdkammerat David Brabham var ikke bleg for at rose Jan Magnussen efter løbet. "Jan gjorde, hvad jeg troede han ville gøre" sagde australieren med et smil. "Når Jan får sådan en chance, så tager han den. Han er en fantastisk racerkører og jeg er glad for at det er mig, der er holdkammerat med ham".

I det samlede resultat blev Jan Magnussen og David Brabhams Prodrive Ferrari nummer fire, hvilket udligner det bedste resultat nogensinde for en GTS-bil.


Læs mere om:
  • 24/08/03 - Road America - ALMS
  •      ASETEK SIMSPORTS