Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hurtig debut

Formel 1 
25/08/03 

- til Zsolt Baumgartner
For ungaren Zsolt Baumgartner kom Formel 1 debuten noget hurtigere end forventet.
I følge planerne så skulle han kun deltage i fredagstesten for Jordan teamet i forbindelse med Ungarns Grand Prix, men sådan skulle det ikke helt komme til at gå for ham.
 

Allerede i fredagens testsession, for de teams der har valgt denne form for forberedelse til Grand Prix løbene, i stedet for at teste mellem løbene, gjorde Zsolt Baumgartner flot figur.
Ud af de elleve kørere der var på banen, der kørte han syvende hurtigste tid, og hvad der var endnu mere imponerende, han kørte hurtigere end begge Jordan teamets faste kørere Ralph Firman og Giancarlo Fisichella, der placerede sig som henholdsvis nummer ni og elleve.

I den ene af lørdagens frie træninger kørte Ralph Firman galt i sin racermed over 150 mph, og selv om han ikke blev alvorligt skadet, så valgte teamet i samråd med Formel 1's faste læge Sid Watkins at trække ham ud af weekendens Grand Prix løb.

Så Baumgartner fik sin 'rigtige' Formel 1 debut i lørdagen warm-up forud for kvalifikationen.
I warm-up'en kørte han sig ind på en sekstende plads og i den efterfølgende kvalifikation sluttede han på nittende pladsen ud af de 20 kørere der var tilmeldt løbet.

I selve løbet kørte han fornuftigt og sikkert, men hans held løb ud midt i løbet, da Ford motoren i hans Jordan racer gav op, en skæbne der også havde ramt hans teamkollega Giancarlo Fisichelle nogle få omgange forinden.
Han blev noteret for placeringen som nummer seksten 36 omgange bagefter den vindende kører Fernando Alonso.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Zsolt Baumgartner
  • Jordan Grand Prix
  • 24/08/03 - Hungaroring - Formel 1
  •