Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

American Le Mans Series

Endnu en Audi sejr

ALMS 
18/08/03 

American Le Mans SeriesEndnu engang trak Tyskerne Frank Biela og Marco Werner det længste strå, og de vandt ALMS løbet på den canadiske Mosport racerbane.
 

Sejren blev kørt hjem i en Joest Audi R8 og dermed tog holdet sin 3. sejr i år. Det betyder at de to tyskere nu fører mesterskabet komfortabelt foran Lehto og Herbert i den anden Audi.

Det var dog ikke helt uproblematisk for holdet at trække sejren hjem, da bilen blev skadet under en gult-flags-periode, men Biela fik bilen tilbage til pitten hvor den hurtig blev repareret og bilen var hurtigt tilbage på banen.
Sejren var dog ikke så nem at trække i hus, for igen var LMP675 raceren fra Dyson teamet hurtigere i kvalifikationen end Audi'en og Dyson teamet førte også løbet fra starten af, indtil de fik et problem med generatoren, men Dyson fik løst problemet og kom tilbage på bane, dog uden chance for at vinde løbet.

ADT Champion teamet var også oppe og drille Werner og Biela, men ADT Audi'en ramte en langsommere bil i forsøget på at følge med Joest Audi'en og bilen blev derved skadet.
Teamet gennemførte dog løbet, men kom hjem på en skuffende 20. plads, og tabte derved mange værdifulde point i ALMS mesterskabet.

LMP675 klassen var også meget uheldsramt, og det betød at den eneste bil der reelt kunne gøre sig i løbet var Dyson raceren med Andy Wallace og Chris Dyson, men de gjorde til gengæld også noget ved tingene, og kom hjem på en samlet 2. plads.

GTS klassen var nok klassen hvor der var mest reel race, for her var det igen en intens kamp imellem Corvette og Ferrari., og dramatikken i GTS klassen startede faktisk allerede under lørdagens kavlifikation, hvor bilen med Enge og Kox blev diskvalificeret på grund af at de havde kørt med for stor hækvinge, og de blev dermed dømt til at starte bagest.
Det betød at Magnussen og Brabham startede fra 2. pladsen i GTS feltet, igen slået af en Corvette.

Jan og Brabham kom ellers godt fra start og alt forløb perfekt indtil der kom en gult-flags-periode hvor Jan 'kom til' at overhale under gult flag, og dermed indkasserede teamet en stop-go straf, og det fratog reelt teamet chance for at vinde klassen.

Efter løbet udtalte Jan Magnussen:
"De gule flag kom ud imens jeg var i gang med en overhaling og jeg kunne ikke gøre noget for at forhindre denne overtrædelse af reglerne, og jeg mener at straffen er uretfærdig. Indtil den uheldige episode indtraf var det et fantastisk godt løb, og jeg er sikker på at vi kunne have vundet klassen, hvis vi ikke havde fået denne straf."

Magnussen og Brabham kom ind på en samlet 6. plads, og på en 3. plads i GTS klassen, hvilket efter omstændighederne er tilfredsstillende.
GTS klassen blev igen vundet af Ron Fellows og Johnny O'Connell i deres Corvette, men de kom over målstregen, kun 0,8 sek. Foran Tomas Enge og Peter Kox

GT klassen blev som altid, havde jeg nær sagt, domineret af en Porsche fra Alex Job Racing, og denne gang var det Jorg Bergmeister og Timo Bernhard der vandt klassen i deres Porsche 911 GT3 RS. Deres sejr i GT klassen var overbevisende da de vandt med en omgang foran Risi Competizione Ferrari 360 Modenaen med Ralf Kelleners og Anthony Lazzaro.

Næste løb i American Le Mans Serien køres i næste weekend på Road America.

Vejgaard

Læs mere om:
  • 17/08/03 - Mosport Park - ALMS
  •      ASETEK SIMSPORTS