Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Tysklands GP - 2. kvalifikation

Formel 1 
02/08/03 

Årets første pole til Montoya
Midt i den store parade fra Ralf Schumacher, blev det i stedet Juan Pablo Montoya der løb med de store overskrifter, da den anden og afgørende kvalifikation skulle køres. Nicolas Kiesa blev nummer 20, men har fået masser af anerkendelse for sin kørsel.
 

Williams har i det hele taget været rigtig godt kørende på Hockenheim, og det ligner at det bliver dem der går ind til søndagens løb som favoritter. Rubens Barrichello slog dog noget tilbage for Ferrari, efter deres meget skuffende kvalifikation i går. Dog måtte Michael Schumacher se sig selv som startende fra en 6. plads.

Ikke overraskende var Montoya meget godt tilfreds med at have sikret sig pole position på Hockenheim. "Endelig har jeg fået årets første pole - det har taget mig lang tid at få den! Det er anden gang jeg er på pole på denne bane," siger colombianeren der for tiden er meget aktiv i rygtekredse om et muligt skifte til McLaren - enten fra næste år eller fra 2005.

Løbet i morgen bliver dog en helt anden sag. "Jeg er sikker på at vi får et god løb i morgen. Under disse forhold bliver løbet meget hårdt - både fysisk og psykisk. Det kommer til at teste holdbarheden hos alle racerne. Forhåbentlig kan vi score nogle gode point til begge mesterskaber," slutter han. Montoya ligger for tiden på 3. pladsen med 55 point - 14 mindre end Michael Schumacher. I konstruktørernes mesterskab kan Williams med en dobbeltsejr presse Ferrari - her er der kun 10 point mellem de to mærker.


For første gang i 2003 sikrede Montoya sig pole
(Foto: BMW)

Glæden var svær at finde hos Ferrari, og især hos Michael Schumacher. "Styringen af raceren var ikke ideelt til eftermiddag, ligesom i går - og det var ikke en af mine bedste kvalifikationer," siger han ærligt. Alligevel må han gå ind til løbet for at gøre sit bedste. "Set ud fra mesterskabet er det ikke så dårligt at Raikkonen holder ved siden af mig. Vi ved dog at raceren klarer sig godt over længere stræk, så vi må vente og se hvordan tingene udvikler sig. Som altid vil jeg gøre mit bedste," siger den forsvarende verdensmester.


Det kører ikke helt som det skal for Ferrarien med Michael Schumacher
(Foto: Ferrari)

Kiesas entre godkendt!

Samtidig gav lørdagens kvalifikation en tid til Nicolas Kiesa. Umiddelbart kunne man begynde at kigge på rækkefølgen og så se at danskeren fik den langsomste tid. Men han har hele tiden ligget på tider der matcher Jos Verstappens, og den tid han satte i dag var bestemt ikke dårlig. Godt gået Nicolas!

Og det kunne være blevet til en lidt bedre tid. "I svinget på vej på Mercedes-stadionet, var jeg lidt for tidlig på bremsen, og der mistede jeg det meste af min tid på omgangen. Raceren var helt sikkert bedre end jeg - jeg er blot ikke erfaren nok med præstationen i Formel 1 til at køre på grænsen i kvalifikation," erkender danskeren.

"På den anden side var jeg også meget opmærksom på at jeg behøvede en tid efter problemerne i går, mens jeg omvendt gerne ville være så tæt på Jos' tid som det var muligt. Til sidst var jeg tættere på end jeg troede jeg ville være," slutter danskeren.


Nicolas Kiesa fik en flot debut hos Minardi - tiden som han satte ligget tæt på Verstappens!
(Foto: European Minardi)

Og der har været masser af ros til Nicolas Kiesa. Flere kommentatorer har rost hans kørsel - også selvom der har været et par episoder hvor han har prøvet grænserne af. Men generelt har han fået et klap på skulderen for sin indsats - måske også i erkendelse af at han har stået for stort set al underholdning i Formel 3000 i år!

I morgen gælder det så for alvor - når lamperne slukkes køres der om det tyske Grand Prix - og forhåbentlig kan vi have Nicolas med hele vejen til mål.

Resultatet af den anden kvalifikation på Hockenheim

Nr.KørerTeamTid
1.Juan Pablo MontoyaWilliams-BMW1:15,167
2.Ralf SchumacherWilliams-BMW1:15,185
3.Rubens BarrichelloFerrari1:15,488
4.Jarno TrulliRenault1:15,679
5.Kimi RaikkonenMcLaren-Mercedes1:15,874
6.Michael SchumacherFerrari1:15,898
7.Olivier PanisToyota1:16,034
8.Fernando AlonsoRenault1:16,483
9.Cristiano da MattaToyota1:16,550
10.David CoulthardMcLaren-Mercedes1:16,666
11.Mark WebberJaguar-Cosworth1:16,775
12.Giancarlo FisichellaJordan-Ford1:16,831
13.Jacques VilleneuveBAR-Honda1:17,090
14.H.-H. FrentzenSauber-Petronas1:17,169
15.Nick HeidfeldSauber-Petronas1:17,557
16.Justin WilsonJaguar-Cosworth1:18,021
17.Jenson ButtonBAR-Honda1:18,085
18.Ralph FirmanJordan-Ford1:18,341
19.Jos VerstappenMinardi-Cosworth1:19,023
20.Nicolas KiesaMinardi-Cosworth1:19,174
Benji

Læs mere om:
  • 03/08/03 - Hockenheim - Formel 1
  •