Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Tysklands GP - 1. kvalifikation

Formel 1 
01/08/03 

Ralf Schumacher hurtigst - Kiesa uheldig
Ralf Schumacher og Williams var markant de hurtigste i dagens kvalifikation. Flere teams havde svært ved at følge med henover hele banen, og især var det overraskende at Ferrari var placeret midt i feltet. Nicolas Kiesas debut fik en noget omtumlet start - Cosworth motoren som ligger bag i Minardi-raceren satte ud. Virkelig ærgerligt for den unge dansker!
 

Første mand på banen er Michael Schumacher der sætter tiden som alle skal gå efter! Den tid slår Kimi Raikkonen med det samme.

Næste mand er Juan Pablo Montoya der var pænt med fremme i den frie træning, og han sætter en supertid i forhold til de to øvrige. Ralf Schumacher skal forsøge at gøre colombianeren kunststykket efter. Det vil være rart at få succes på egen asfalt. Og der bliver barberet yderligere 2/10 af den bedste tid! Løbsvinderen fra Silverstone er klar til som den sidste i den første gruppe til at køre sin tid. Rubens Barrichello kører sig ind på en foreløbig 4. plads - lidt bedre end Michael Schumacher. Det kører ikke helt for Ferrari - brasilianeren var ellers bedre på den første sektor i forhold til Ralf Schumacher.

Efter den korte pause bliver det Fernando Alonsos tur - og det skal blive meget spændende at se hvad han får ud af raceren eftersom han viste gode takter både i den frie test og den frie træning. Han kan ikke holde hele vejen rundt - førte ellers ved første sektor, men noget kunne tyde på at Williams har fundet et rigtig godt set-up.

Endnu en kører på Michelin er ved at være klar - det er David Coulthard der var hurtigst i den frie træning. Det må man sige han ikke bliver i dag - dårligste tid indtil videre! Sidste kører af de "store" er Jarno Trulli - hans målsætning må være at skubbe Fernando Alonso væk fra den foreløbige 3. plads - og det lykkes med godt 2/10 ned til holdkammeraten.

Efter et blændende udlæg på den første del af banen, kiler Mark Webber sig ind mellem de to Renault'er. Som sidste mand i den anden gruppe kører Jenson Button sig til en foreløbig 10. plads i sin BAR-Honda. Man må indtil videre sige at Ferrari har skuffet ret meget ved at ligge i den 'tungere' ende af førerfeltet.

Giancarlo Fisichella åbner op for den anden halvdel af feltet og kører på hidtil dårligste tid. Frentzen, der også er på hjemmebane plotter ind på en 11. plads - lige foran Fisichella. Cristiano da Matta var pænt godt med i den frie træning, så måske er der noget i vente fra ham? Det blev dog lidt af en fuser - kun bedre end Fisichella. En af de kørere der er i vælten for tiden er Jacques Villeneuve - ingen vil have ham til den kommende sæson, og han er uvenner med alle - også den nye Hockenheim bane. Den canadiske enfant terrible må stoppe - og det gør ikke livet lettere... Olivier Panis er sidste mand i denne gruppe - inden det så skal blive meget spændende at se Nicolas Kiesa i ilden for alvor!

Heidfeld, Firman, Verstappen, Wilson og til allersidst er det så Nicolas Kiesa...

Heidfeld ind på en 13. plads i næsten samme tid som holdkammeraten Frentzen. Firman får savet sin Jordan igennem til en 15. plads. Nu bliver det interessant - Jos Verstappen er den tid som vi som danskere er ret interesseret i, da det er den tid som Kiesa skal måles op mod. Hollænderen kører tiden 1:17,702! Inden det bliver danskerens tur, er det Wilsons tur i Jaguar'en - hans første kvalifikation siden skiftet fra Minardi. Den lange brite kører sig til en pæn tid i sit første forsøg, og det rækker til en 7. plads - hans debut for Jaguar må siges at være godkendt! Men nu bliver det spændende...

Og så sker lige præcis det der IKKE skulle ske - motoren sætter ud... Ærgerligt, ærgerligt for Kiesa! Dermed er han sikker på at skulle kører ud som første mand i morgen! Surt show for Kiesa!

Tiderne fra første kvalifikation

Nr.KørerTeamTid
1.Ralf SchumacherWilliams-BMW1:14,427
2.Juan Pablo MontoyaWilliams-BMW1:14,673
3.Jarno TrulliRenault1:15,004
4.Mark WebberJaguar-Cosworth1:15,030
5.Fernando AlonsoRenault1:15,214
6.Kimi RaikkonenMcLaren-Mercedes1:15,276
7.Justin WilsonJaguar-Cosworth1:15,373
8.Rubens BarrichelloFerrari1:15,399
9.Michael SchumacherFerrari1:15,456
10.Olivier PanisToyota1:15,471
11.David CoulthardMcLaren-Mercedes1:15,557
12.Jenson ButtonBAR-Honda1:15,757
13.H.-H. FrentzenSauber-Petronas1:15,968
14.Nick HeidfeldSauber-Petronas1:15,985
15.Cristiano da MattaToyota1:16,450
16.Ralph FirmanJordan-Ford1:17,044
17.Giancarlo FisichellaJordan-Ford1:17,111
18.Jos VerstappenMinardi-Cosworth1:17,702
19.Jacques VilleneuveBAR-Honda-:--,---
20.Nicolas KiesaMinardi-Cosworth-:--,---
Benji

Læs mere om:
  • 03/08/03 - Hockenheim - Formel 1
  •