Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Tysklands GP - preview bunden

Formel 1 
01/08/03 

Jaguar, Toyota og Minardi er de sidste 3 teams. Jaguar godt nok på en delt sjetteplads med Sauber, men kun den ene af Jaguars kørere har scoret points hidtil.
 

I bunden findes et af de rigeste teams, i hvert fald hvis man læser på budgettet. Uheldigvis for dem ligger de som næstsidst, nemlig Toyota. Minardi har det allerlaveste budget, men har til gengæld for til gang af en dansk kører, nemlig Nicolas Kiesa. Jaguar har et stramt budget men kan få støtte fra Ford hvis det kniber.

Jaguar:
Jaguar har fyret andenkøreren i teamet, Antonio Pizzonia, til fordel for Justin Wilson. Det bliver spændende at se hvordan han kan begå sig i et bedre team end det han kommer fra. Klarer han det bedre end Pizzonia, eller falder han igennem? Han har ikke mange løb tilbage i denne sæson at bevise sit værd i. Jaguars tætte samarbejde med Michelin skulle gerne udmønte sig i det korrekte dækvalg til bilerne. Hockenheim kan være hård ved dækkene. Jaguar har også kikket lidt på aerodynamikken derhjemme, og kan teste de sidste nye ting ved fredagens test. Fokus udefra vil dog sikkert være på Justin Wilson, hvordan klarer han skærene?

Toyota:
Toyota med de mange penge i ryggen, har endnu ikke levet op til især egne forhåbninger. Dog har der hidtil været opløftende momenter især leveret af da Matta. På Silverstone så man lige pludselig begge biler i front, men de kunne ikke holde disse placeringer. Inden Silverstone havde man testet nye aerodynamiske dele og en ny specifikation af motoren, specielt med henblik på Hockenheim. Nu håber man så at det kan give sig udslag i et godt resultat, helst i pointene og begge biler i mål. Men der er jo også placeringerne med de foranliggende at kæmpe om. Der er jo faktisk kun 5 points til en femteplads i konstruktørernes mesterskab.

Minardi:
Det lille italienske team har gjort det igen. Ladet en talentfuld kører forlade teamet til fordel for en anden. Denne anden er i dette tilfælde Nicolas Kiesa. Endelig igen en dansker i Formel 1 feltet. Det skal nok skærpe interessen herhjemme, også selvom det "kun" er for Minardi. Sidste års løb var ikke nogen succes for Minardi. Alex Yoong formåede ikke at kvalificere sig, og Mark Webber måtte udgå efter 14 omgange. Det bliver også vanskeligt i år for Minardi i det tyske GP. To nye kørere samt en ny testkører skal forestå testen fredag. Der vil sikkert være en del pres på Kiesa, men også på Jos Verstappen, som er den rutinerede i teamet. Vi krydser fingre for Nicolas Kiesa.

Dons

Læs mere om:
  • 03/08/03 - Hockenheim - Formel 1
  •